Uusimmat

Ovatko pelikonsolit vain paskoja tietokoneita?

14.12.2011 19:45 Jukka O. Kauppinen

Paskaboksi. LameStation. Pölyttyvät Wiit. Vannoutuneimpien ja juoksuhautoihinsa syvälle kaivautuneet PC-pelaajat omaavat väkeviä mielipiteitä konsoleista, joiden hajukin saa heidät yökkäilemään. Ja muutenkin on vain ja ainoastaan pelikonsolien vika, että suurin osa nykyisistä PC-peleistä on paskaa!

Mutta… Voisiko tuossa näkemyksessä olla jotain perääkin? Voisiko nykypäivän pelikonsoleissa olla jotain maanperusteellisen pielessä?

Gamefront-saitin toimittaja on antanut tunteidensa liekittää täysillä, sillä hän on lähestynyt samaa aihetta mutta toiselta suunnalta. Konsolipelien ystävä on näet joutunut seuraamaan, miten pelikonsolien hauskuusfaktori on vähentynyt jatkuvasti – ja pahimmillaan konsolin käyttäminen on kuin yrittäisi käyttää paskaa ja rajoittunutta PC:tä.

Niin. Ennen PC-koneissa oli kaikenlaisia näytönohjainajurien ja DirectX:n päivityksiä, jotta pystyit pelaamaan uusimpia pelejä. Mutta nyt. Laitat uuden pelilevyn konsoliisi. Peli ei toimi PS3:een asennetulla firmwarella. Lataat tunnin firmispäivitystä, joka asentuu vartin ajan. Alat pelaamaan. Tai yrität. Peli pitääkin asentaa kiintolevylle. Siihen menee puoli tuntia. Sitten lataat ja asennat peliin päivityksen, minkä jälkeen yrität kirjautua PlayStation Store -palveluun ja avata nettipelin erikseen syötettävällä koodilla.

Välillä konsolipelaaminenkin tuntuu ihan silkalta vittuilulta, jossa pelaajia ei suinkaan yritetä viihdyttää vaan ajaa nämä hulluuteen. Ja muistattekos niitä aikoja, kun konsolipelin piti olla virheetön ja loppuun saakka testattu, kun niitä ei voitu päivittää? Nytpä voi, joten julkaistaan sitten pelaajille keskeneräisiä konsolipelejäkin. kivaa!

Ja niin Jim Sterling päätyi miettimään, että mitä ihmeen järkeä on enää edes pelata konsoleilla. PC-pelitkin tukevat nykyään hyvin padeja. PC:kin voi liittää HD-telkkariin. PC-pelit tukevat nettimoninpelaamista – ilmaiseksi – ja omaavat usein aktiiviset, laajat yhteisöt – ja paljon pelaajien tekemiä laajennuksia ja modeja.

Sterlingin purkautumista voi lukea täältä:

Lue juttu: Consoles Have Just Become Sh*tty PCs

Wanhuusvaroitus: Juttu on kaivettu kauan sitten kirjoitettujen mutta syystä/toisesta julkaisujonossa muiden jalkoihin jääneiden uutisten hautuumaalta. Lisää wanhailua luvassa.

Lue myös

Erittäin K18: Lesbodeittisimu Encyclopedia Fuckme

Humble Indie Bundle tempaisi kasaan vuoden makoisimman pelipaketin – myös muita indie-paketteja tarjolla!

Nu, Pogodi! – neuvostoliittolaista videopelaamista

Syndicate-ensitesti – We Belong!