Uusimmat

Palkittu Peter Molyneux myöntää olevansa valehtelija ja liioittelija

17.03.2011 12:30 Tero Lehtiniemi

Nykyisin omassa Lionhead-studiossaan vaikuttava pelialan legenda Peter Molyneux on tullut peliensä lisäksi tunnetuksi myös siitä, että hepun lupaukset peliensä ominaisuuksista eivät aina ihan vastaa todellisuutta. Nyt Molyneux on avoimesti myöntänyt syyllistyneensä tähän, mutta kertoo samalla siihen myös mielestään hyvän syyn.

British Academy of Film and Television Artsin gaalassa palkittu Molyneux nimittäin kiitti puheessaan avoimesti pelijournalisteja juttujensa kuuntelemisesta. Hän myönsi avoimesti liioitelleensa, ja sanoi pystyvänsä nimeämään ainakin kymmenen tilannetta jossa hän on keksinyt uusia ominaisuuksia päästään. Tämän hän omien sanojensa mukaan on tehnyt vain siksi, että halusi estää pelitoimittajia nukahtamasta.

Muun muassa Populous- ja Fable-sarjat luonut Molyneux oli järjestyksessä neljäs BAFTAssa palkittu pelialan vaikuttaja. Aiemmin palkinnon ovat saaneet Nintendon ykkösnyrkki Shigeru Miyamoto, Atarin perustaja Nolan Bushnell ja SimCity-sarjan luonut Will Wright.

Kiitospuheessaan Molyneux sanoi rakastavansa työtään ja työskentelevänsä entistä kovemmin todistaakseen että ansaitsi palkintonsa. Nähtäväksi jää, näkyykö lupaus parempina peleinä vai vielä pöyristyttävämpien ”uusien ominaisuuksien” lupaamisena.

Linkki: Peter Molyneux – Academy Fellow 2011

Lisää aiheesta

Fable III (PC, Xbox 360)

Peter Molyneuxille tunnustus elämäntyöstä

Lue myös

Assassin’s Creed Brotherhood: The Da Vinci Disappearance (PC, PS3, Xbox 360)

Torchlight (360)

Maailman suurin, eli pelottavin Super Mario -fani löytyi Japanista

EA: ”WoWin pelaaminen on kuin lukisi ostoslistaa”