Uusimmat

Pelaa ilmaista Suunnistussimulaattoria

31.10.2011 15:00 Jukka O. Kauppinen

Tykkäätkö ulkoilusta? Suomalaisesta metsästä? Suunnistuksesta? Tiesitkö että suomalaiset suunnistusharrastajat ovat tehneet harjoittelu- ja hupikäyttöön ihan oman Suunnistussimulaattori-pelin?

Ilmaiseksi ladattava, epäkaupallinen suunnistuspeli ei ole suinkaan satunnaista toikkarointia, vaan se on tehty todellisten suunnistusharrastajien käyttöön, vaikkapa talvi-iltojen suunnistushimojen varalle. Pelissä järjestetään myös virtuaalirasti-kilpailuja.

Tekijöiden mukaan ”pelissä on panostettu suunnistamisen autenttisuuteen ja haastavuuteen. Maastot ovat pohjoismaisen oloisia, vaikeustasoltaan helpoista erittäin haastaviin.”

Pelin mukana tulee viisi OCAD-kartan pohjalta oikeista maastoista mallinnettua virtuaalimaastoa ja näihin yhdeksän Suunnistussimulaattorin aiempien kausien virtuaalitapahtumista tuttua rataa. Aiempien versioiden parhaita maastoja sekä Virtuaali-iltarasteilla pelattuja parhaita maastoja muunnetaan versiolle 1.3 mahdollisuuksien mukaan talvikauden 2010-11 aikana ja julkaistaan erillisinä asennuspaketteina.

Pelin uusin versio 1.3 on julkaistu viime vuoden joulukuussa seuraavin saatesanoin:

Version 1.3 merkittävimmät uudet ominaisuudet ovat peliin integroitu kilpailutoiminta eli Virtuaali-iltarastit sekä kilpailutoiminnan järjestäjäpuolen automatisoidut toiminnot. Virtuaali-iltarasteille osallistuminen on yksinkertaistunut ja helpottunut sekä poikkeaa huomattavasti aiemmista kausista. Menettelytavat on kuvattu version 1.3 käyttöohjeissa. Automatisoidun rankilaskennan ansiosta edelliskausilta tuttuja laskennan viivästymisiä ei tule olemaan.

Simulaattori on myös hieman keventynyt aiemmasta versiosta eli peli pyörii jonkin verran sulavammin, ainakin keskivertoraudalla.

Tällä hetkellä tuntuu, että virtaa uusien versioiden kehittämiseen riittää jatkossakin. Seuraavan version sisällön hahmottelu on jo alkanut. Seuraava versio ilmestynee ennen virtuaalisuunnistuskauden 2011-12 alkua. Virhekorjauksia ja pikkuparannuksia on kuitenkin tarkoitus tehdä tarvittaessa aiemminkin.

Pelin uusimman version voi ladata maksutta teoksen kotisivulta.

Lisätietoja: http://www.suunnistussimulaattori.net

Lue myös

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Domen ennakossa Legend of Zelda: Skyward Sword

Gears of War -kurkkumikrofoni – murise kuin Marcus Fenix

Tasoloikkasankarin riemastuttava paluu – ennakossa Rayman Origins