Uusimmat

Pelielokuvat saavat jatkoa, tällä kertaa Sonyn valikoimista

09.05.2008 10:14 Miikka Lehtonen

Pelielokuvat ovat vuosien varrella muodostuneet melkoiseksi kirosanaksi niin pelaajien kuin elokuvafanienkin keskuudessa. Me tahattoman komedian ystävät toki nautimme, mutta parempaankin voisi pystyä. Yrittäjät eivät ole silti loppumassa.

Naughty Dogin Uncharted: Drake’s Fortune oli – ja toki on – mainio peli, jossa Nathan Drake seikkailee parhaaseen Indiana Jones -tyyliin pitkin paratiisisaaren raunioita, yrittäen etsiä legendaarista Eldoradon kulta-aarretta. Pelin elokuvamainen tunnelma ja rytmitys tekivät vaikutuksen allekirjoittaneeseen viime vuoden loppupuolella, kuten arvostelusta voi lukea.

Jos alkuasetelma tuntuu hieman elokuvamaiselta, samaa kamaa on tarjossa jatkossakin, sillä Naughty Dogin filmihuoneessa viettämä aika näkyy ja tuntuu, hyvässä mielessä. Mainion juonen ja erinomaisten välianimaatioiden lisäksi peli nimittäin hurmaa rytmityksellään, joka on kuin suoraan seikkailuleffasta kiskaistu.

Sama lienee huomattu muuallakin, sillä useat tietolähteet ovat viime päivinä uutisoineet pelin oikeuksien käyneen kaupaksi. Asialla on Atlas Entertainment, jonka aiemmalta tuotantolistalta löytyy muun muassa mainio sotaseikkailu Kolme kuningasta.

Pelkkä oikeuksien ostohan ei toki sinällään tarkoita vielä varmaa siirtymistä elokuvaksi, mutta Uncharted on kuin luotu filmikankaalle. Pelielokuvat eivät tule loppumaan myös tähän, sillä tiettävästi niinikään viime vuoden parhaisiin peleihin kuulunut Bioshock on matkaamassa valkokankaalle oikein ryminällä.

Lue lisää eDomesta

Naughty Dog vahvisti tekevänsä Unchartedin jatko-osaa

Uncharted: Drake’s Fortune – ison mitan ekslusiiviseikkailu PS3:lle

Arvostelu: Uncharted: Drake’s Fortune (PS3)

Legendaariset palkkasoturit pelielokuvaksi

Hyvästi, Halo-elokuva?

Nettiroolipeli World of Warcraft kääntyy elokuvaksi

Surkeuden trilogia valmistuu: uusi Mortal Kombat -elokuva tekeillä