Uusimmat

Pettyneen pelaajan hinta: 25 miljoonaa

15.10.2010 00:43 Tero Lehtiniemi

Paskojen pelien tekijät huomio! Kun teette pelejänne, huomioikaa myös se että osakkeenomistajanne saattavat pelata niitä. Tämän sai tällä kertaa kokea karvaasti Final Fantasy -tuotenimellään vaihtelevalla menestyksellä ratsastava Square Enix. Firman uusin, Final Fantasy XIV -nimeä kantava verkkoroolipeli on saanut maailmalla melko nuivan vastaanoton, mutta seuraava tarina saattaa kirpaista hieman enemmän kuin epämääräisissä medioissa itkevien, huumoripaitaisten, rasvanaamaisten ja ennen kaikkea köyhien pelikriitikoiden kitinä.

MMORPG-piireissä on ihan oma terminsä nimelä ragequit. Skeneä tuntemattomille ragequit tarkoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi sitä, että peliin tai esimerkiksi pelaajiin tympääntynyt pelaaja lopettaa pelaamisen itkun, raivoamisen ja mahdollisten irtaimistojen tai luontokappaleiden rikkomisen säestämänä.

Keskimääräisen kuukausimaksun maksavan pelaajan suivaantuminen ei ole genren piirissä mitenkään harvinaista, mutta vielä vahvistamattomien huhupuheiden mukaan nimetön japanilaispelaaja olisi suivaantunut Final Fantasy XIV:n surkeudesta niin paljon, että pelitilin lopettaminen ei tälle riittänyt. Tämä Mies/Nainen/Joku muu, mikä? oli nimittäin omistanut Squeenixin osakkeita noin 25 miljoonan dollarin arvosta, jotka tämä raivon puuskassa myi, koska ei halunnut omistaa ”sontaa” tekevän firman osakkeita. Tämä peliliike johti siihen, että firman osakkeen hinta notkahti 1800 jenistä 1735:een, mikä vissiin on aika paljon.

Se mitä loppujen lopuksi kävi, on vielä hämärän peitossa. Mutta todistusaineisto ja firman osakkeen notkahdus puhuvat puolestaan.

Lähde: Japanese SE shareholder sells 25,000,000 in stocks

Lue myös

Atarin Star Raiders tekee paluun

Medal of Honor kaupoissa

Ion Assault on kunnon partikkeliräiskintää