Uusimmat

Pro-pelaajat perustivat elektronisen urheilun liiton

20.12.2010 10:33 Jukka O. Kauppinen

Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL perustettiin  Helsingissä 18.12.2010, kun viisitoista suomalaista kilpapelikulttuurin toimijaa oli mukana perustamassa uutta liittojärjestöä. Yhdistyksen  jäseneksi on lisäksi liittymässä useita toimijoita, jotka olivat  estyneitä saapumaan perustamiskokoukseen. – Vuoden 2011 aikana liitto  tulee edustamaan useita tuhansia toimijoita jäsentensä kautta, arvioi  liiton puheenjohtaja Teemu Hiilinen.

”Suomessa toimii arvioilta satoja erilaisia ryhmiä, jotka kaikki ovat  omista lähtökohdistaan vaikuttaneet elektronisen urheilun ja  harrastepelaamisen kehitykseen maassamme. Näiden tahojen joukossa on  ollut jo vuosien ajan toiveita ja tarpeita keskinäisen yhteistyön  kehittämiselle, mutta muutamia yhteisprojekteja lukuun ottamatta  varsinaista yhteistä toimijaa ei ole ollut”, sanoo Hiilinen.

”Yhdessä olemme enemmän. Sille ajatukselle koko liitto on perustettu”, hän vielä kiteyttää.

Liiton tarkoituksena on tukea ja olla mukana järjestämässä erilaisia elektroniseen urheiluun liittyviä  tapahtumia ja kilpailuja sekä kouluttaa järjestäjiä, tuomareita ja  pelaajia. Tämän lisäksi liiton tärkeänä tavoitteena on luoda  standardeja pelitoimintaan, jotta samoja pelejä pelattaisiin samoilla  säännöillä jokaisessa tapahtumassa sekä toimia pelaajien edunvalvojana.

Liiton ensimmäisenä tehtävänä  on lisätä yleistä tietoisuutta elektronisesta urheilusta.  Harrastajia  Suomessa on kymmeniä tuhansia sekä muutamia ammatikseen pelaavia  ihmisiä.

Suomen  elektronisen urheilun liiton ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin  vantaalainen Teemu ”wabbit” Hiilinen, joka on yksi näkyvimmistä  ihmisistä suomalaisessa elektronisessa urheilussa. Hiilinen on toiminut  freelancetoimittajana eri pelijulkaisussa, ollut mukana järjestämässä  LAN-tapahtumia niin Suomessa kuin ulkomailla sekä toiminut  peliselostajana jo yli viiden vuoden ajan.

Lue myös

007 GoldenEye -modi julkaistiin Half-Life 2:lle

Michael Jackson: The Experience (DS, PSP, Wii)

PS3:n Mass Effect 2:ssa on kolmosen moottori

Vuoden 2010 epäonnistujat -äänestys