Uusimmat

PSN-katkos riitti: pelaajat vaihtavat Xboxiin

12.05.2011 18:00 Miikka Lehtonen

Jos et jo ollut kuullut, PlayStation Network on yhä kumossa. Kohta jo neljännelle viikolleen kurvaava ”huoltotauko” on saanut aikaan jos jonkinlaista ikävää. Kuluttajien luottamus on laskenut, henkilötiedot menivät parempiin käsiin, pelistudiot menettävät rahaa ja nyt pelaajillekin riitti: PlayStation 3:ja vaihdetaan urakalla Xboxeihin.

Brittiläinen Edge-lehti, joka siis on yksi niitä harvoja oikeasti luotettavia pelilehtiä, uutisoi PSN-huoltokatkoksen riittäneen monille pelaajille. Lehden nettisaitin toimittajat haastattelivat pelikauppoja pitkin Eurooppaa ja saivat kuulla, että katkoksen jälkeen PlayStation 3 -konsoleita on tuotu kiihtyvällä vauhdilla vaihtoon.

Tämä ei toki sinänsä olisi yllättävää, sillä moni trokaa rahanpulassa konsolinsa. Mutta nyt pelikauppiaat kertovat, että vaihtajat haluavat vaihdossa nimenomaan Xbox 360:n ja yleensä Modern Warfare 2:n tai Call of Duty: Black Opsin. Näyttää siis pahasti siltä, että monille pelaajille kolmen viikon pelitauko riitti ja he päättivät vaihtaa leiriä.

Eikä siinä kaikki. Edge tutki myös suosittujen pelien, kuten Call of Dutyjen ja FIFA 11:n myyntejä. Ennen PSN:n huoltokatkoa PlayStation 3 -versiot pärjäsivät vertailussa oikein hyvin, mutta huhtikuun 20. päivän, eli PSN:n kyykkäyksen, jälkeen niiden myynti on romahtanut suhteessa Xbox 360 -versioihin.

Kyseessä ei toki ole mikään tieteellinen tutkimus, vaan ainoastaan yksittäisten ihmisten havainnot. Niistä muodostuva kuva on silti huolestuttava: monelle pelaajalle on riittänyt. Sonylla tulee paitsi kiire saada PlayStation Network mahdollisimman pian tolpilleen, myös kova taistelu saadakseen kuluttajien luottamuksen takaisin.

Lähde: Next-Gen

Lisää aiheesta

Sony: PlayStation Network nousee joskus, mutta koska?

PlayStation Networkin huoltotauko voi venyä kuuteen viikkoon

Sonyn toimitusjohtaja: Anteeksi

Asiantuntija: Sonyn palvelimilla ei ollut edes palomuuria

Myös Sony Online hakkerien kohteena: 25 miljoonan käyttäjän tiedot varastettiin

Sony: 10 miljoonan luottokortit ehkä varastettu

Huhupartio: yli kahden miljoonan PSN-käyttäjän luottokorttitiedot ovat nyt kaupan 

Muropaketin uusimmat