Uusimmat

PSP2:n salat raottuvat tänään?

14.01.2011 12:29 Jukka O. Kauppinen

Kuten aiemmin tällä viikolla uutisoimme, Sonyn huhuttu PSP2-konsoli on tiemmä pääsemässä parrasvaloihin aivan näinä hetkinä. Verho nousee mahdollisesti jo tänään MCV-bisneslehden myötä.

Huhuja kuitenkin riittää, faktoja sitäkin vähemmän. Se kuitenkin tiedetään, että Sony on tonkinut pelaajakansan aivoja ja mieltymyksiä jo useamman vuoden ajan uutta taskukonsolia työstäessään. Tosin Sony luonnollisesti kiisti pitkään edes suunnittelevansa uutta laitetta, jotta PSP:n suosio ei kärsisi.

MCV kertoo verkkosivuillaan, että Sonyn vihjailujen mukaan PSP2…

  • Tukee HD-grafiikkaa.
  • Sisältää kaksi joystickiä.
  • Muistuttaa muotoilultaan PSP:tä.
  • Käyttää edelleen fyysistä mediaa pelien levitykseen.
  • Mutta tukee myös nettilatauksia.
  • Tulee myyntiin 2011 joulumarkkinoille.
  • On ”yhtä tehokas kuin PS3”.
  • Sony haluaa konsolille näyttävää ja ’rikasta’ sisältöä, jotta konsolin pelitarjonta erottuisi selvästi iPhone- ja Android-laitteiden peleistä.

Lisäksi MCV kertoo, että laite esitellään suurelle yleisölle 27. tammikuuta. Ajankohta on valittu mahdollisimman kiusallisesti Nintendon 3DS-konsolin Euroopan esittelytapahtuman kulmille.

Vuosi 2011 tuleekin olemaan jännittävää aikaa, sillä meille tarjoillaan saman vuoden aikana kaksi uutta pelikonsolia. Tosin laitteiden lähtökohdat ovat hieman erilaiset. Siinä missä Nintendolla pyyhkii hurjan hyvin DS-konsolien rintamalla, on Sonyn PSP kuollut käsiin. 3DS:lle on olemassa valmis ja innokas yleisö, PSP2 joutuu palaamaan lähes lähtökuoppiin ja vakuttaamaan pelaavan yleisön uudelleen.

Palaamme aiheeseen mikäli MCV julkaisee tänään tarkempia ja virallisempia tietoja PSP2:sta.

Päivitys 12:34:

MCV:n printtilehdessä ollut juttu sisälsi käytännössä vain samat asiat kuin oheinen uutinenkin.

Lisätietoja: PSP2 as powerful as PS3, set for Q4 launch

Lisää aiheesta

Huhupartio: PSP2 julkistetaan tässä kuussa

Kauan siitä on puhuttu, mutta mitään konkreettista ei ole vielä näkynyt, vaikka miljoonat miten toivoisivat. Ei, en puhu nyt Jeesuksen vaan PSP:n uudesta tulemisesta, joka lukuisien tietojen mukaan on ollut tulossa ihan kohta jo useamman vuoden mukaan. Toinen tuleminen on taas otsikoissa, PSP2 paljastetaan ihan kohta. Ehkä.

Lue myös

Domen arvosteluviikko 1/2011: Revolution Under Siege, Sly Trilogy, World of Warcraft Cataclysm

Minecraft myi miljoonan

Näin syntyy uusi Death Rally – Remedyn klassikko palaa peliruuduille

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestyksen tulokset