Uusimmat

Red Faction -sarja viskattiin roskiin

29.07.2011 13:55 Jukka O. Kauppinen

THQ:lla ei mene lujaa. Vieläkään. Ties miten monen vuoden ajan tappioputkessa rypenyt julkaisija on vain onnistunut kasvattamaan punaisia numeroita viivan alla, mikä on johtanut taas uusiin leikkauksiin firman pelituotantolinjoilla.

Suurin uhri on Red Faction -sarja, joka on heitetty roskiin. Kokonaan. Lopullisesti. Koko sarja.

THQ:n toimitusjohtaja Brian Farrell totesi, että Red Faction: Armageddonin myynnit olivat rajusti odotettua pienemmät ja että koko sarja on löytänyt vasta nyt jonkinlaisen nichensä pelimarkkinoilta. Red Factionien kasvattaminen pienen piirin kulttipelistä hittisarjaan olisi liian kallista, joten firma lyö ennemmin hanskat naulaan ja yrittää uudelleen jollain muilla tuotteilla.

Red  Factionin tekijä Volition työstää parhaillaan pelejä Saint’s Row The Third ja Insane.

Ensimmäinen Red Faction -peli julkaistiin vuonna 2001. Red Faction II seurasi 2002, Guerrilla 2009 ja Armageddon ilmestyi muutama kuukausi sitten. Lisäksi keväällä julkaistiin ladattava Red Faction: Battlegrounds.

Lähde: THQ shelves Red Faction as losses increase to $38.4 million

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Faction_%28series%29

Lisää aiheesta

Red Faction 2 (PC)

PuuCeen vahvimpia valttikortteja konsoleihin verrattuna ovat räiskintäpelit. Tähän päivään mennessä mikään konsoliohjain ei ole onnistunut voittamaan PC:n näppis+hiiri -yhdistelmää räiskintäpelien ohjaimena, tosin Xboxin ohjaimet ovat päässeet jo lähelle. Konsoleillekin on kuitenkin tullut paljon hyviä räiskintäpelejä, jotka tuntuvat kääntyvän tasaisella tahdilla myös PC:lle. Yksi tällainen peli on toukokuun lopussa kauppoihin saapunut Red Faction II, joka kertoo pienen kapinallisryhmittymän taistelusta tavallisen kaduntallaajan oikeuksien puolesta.

Red Faction: Guerrilla (PS3, 360)

Mitä sitä turhia kiertelemään. Erilaisten asioiden hajottaminen on hauskaa, oli kyse sitten hiekkalinnoista tai mallilennokeista. Niin on myös hävityksen kauhistelu. Talojen purkaminen räjäyttämällä on viihdettä parhaimmillaan.  Jopa luonnonkatastrofit ovat esteettisessä mielessä huikeita esityksiä.

Red Faction: Armageddon (PC, PS3, Xbox 360)

Koska Red Faction luopui Guerrillan myötä tuhoutuvasta maastosta ja keskittyi pelkkiin rakennuksiin, asettaa tämä pelin uudessa ympäristössä tiettyjä rajoituksia. Valitettavasti niitä ei aina ole myöskään ohitettu: rakennusten hajottamiseen on kyllä tarjolla toinen toistaan mehevämpiä työkaluja, mutta pelin tekijät ikävä kyllä tuntuvat toisinaan unohtavan koko mahdollisuuden olemassaolon. Ei hyvä.

Muropaketin uusimmat