Uusimmat

Red Factionin kehittäjä panostaa PC-versioon

18.03.2011 09:00 Miikka Lehtonen

Red Faction: Armageddon lähestyy ja näyttää taas tarjoilevan sitä samaa, hauskaa kohellusta, josta jo kolmososan ostaneet pääsivät nauttimaan. Nelosen kohdalla PC-pelaajiakin tulee hymyilyttämään, sillä peliä kehittävä Volition toteaa, että he tulevat panostamaan PC-versioon kunnolla pelimerkkejä.

Eurogamerin kanssa puhunut pelin tuottaja kertoi, että Volitionillakaan ei uskota PC-pelaamisen kuolemiseen. Hekin kuuluvat muodonmuutos-leiriin: digilataus muuttaa myyntimalleja ja laitteistosyklit ovat taas siinä vaiheessa, että PC:t pyyhkivät tehossa ja näyttävyydessä lattiaa konsolien kanssa. Joten miksi niitä ei tuettaisi? Salaisuus piileekin siinä, että hommaa ei tehdä puolivaloilla.

”Meille tärkeä juttu Armagedonissa oli se, että PC-versio piti tehdä itse. Uskomme, että PC-pelit ovat todella hieno juttu ja jos ne tehdään oikein ja oikean tiimin toimesta, ne ovat huikeita.”

Saints Row 2:n ja Red Faction: Guerrillan PC-käännökset vielä ulkoistettiin, mutta tiimi oppi läksynsä: käännökset olivat aivan hirvittävän raskaita ja muutenkin kömpelöitä. Nyt Volition aikoo hoitaa homman itse. Ja piratismi? Pyh, ei pelota heitä.

”Ei piratismi ole minusta meille mikään tärkeä juttu. Minusta tärkeämpää on se, että haluamme ensinnäkin tehdä sellaisen pelin, jota ihmiset haluaisivat piratisoida. Joten tehdään varastamisen arvoinen peli ja murehditaan vasta myöhemmin siitä, miten se varkaus estetään.”

Red Faction: Armageddon ja Saints Row 3 julkaistaan vielä tämän vuoden aikana PC:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Me kysyimme Dragon Age II:sta, Bioware vastasi

Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Dragon Age II:n pääsuunnittelija puolustaa peliään

Japanin luonnonkatastrofi vaati ensimmäiset peliuhrinsa

Muropaketin uusimmat