Uusimmat

Rehellistä räiskintää: Renegade Ops

02.11.2011 20:30 Jukka O. Kauppinen

Ruotsalaisen Avalanche Studiosin tekemä Renegade Ops on kaikessa suoraviivaisessa, rehellisessä räimeessään hauskaa ja viihdyttävää actionia. Janne Mikolaantoi luotien tehdä tehtävänsä ja totesi muun muassa, että…

Renegade Ops on Avalanche Studiosin, eli siis varsin kelvollisen Just Cause -pelisarjan tekijöiden autoiluräiskintä, jossa kaahaillaan trooppisissa maisemissa ja räjäytellään juttuja. Sieltä täältä kartoista löytyvät power-upit päästävät pelaajan ajoittain myös Desert Strike -henkisen helikopteriräiskinnän pariin. Kulkuneuvoa, maassa tai ilmalla ohjataan aivolohkoja kutittelevalla mekanismilla, jossa toinen peliohjaimen tatti ohjaa laitteen kulkusuuntaan ja toinen sen keulaan/katolle pultattua konekivääriä.

Aivan pelin alkumetreillä, kontrolliskeeman tallentuessa pikkuhiljaa selkäytimen rekistereihin, räiskintä taantuu kieltämättä helposti satunnaisen pyörimisen ja joka puolelle ammuskelun tasolle. Vähitellen ideasta saa kuitenkin kiinni, ja pelissä alkaa kuin puolivahingossa tuottamaan näyttäviä ja vauhdikkaita tilanteita, kun autollaan paahtaa pitkin poikin pahisten miehittämiä hökkelikyliä tai kylvää kauhua trooppisen aavikon hiekkaa pöllyttävillä propelleilla.

Lue koko arvostelu: Renegade Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Batman Arkham City (PC, PS3, Xbox 360)

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: Skyward Sword -ennakko (Wii)

Panzer Command Ostfront (PC)

Rayman Origins -ennakko (PS3, Wii, Xbox 360)

Rise of Nightmares (Xbox 360)