Uusimmat

Selkärangattomuus iski Battlefield 3:een

06.07.2011 11:00 Tero Lehtiniemi

Ruotsin armeija on maailmanlaajuisesti tunnettu muun muassa hiusverkoistaan ja kyvystään vältellä konflikteja viimeiseen asti. Nyt nämä ylväät periaatteet tuntuvat siirtyneet myös virtuaalimaailmaan, sillä Battlefield 3:sta työstävä DiCE ei uskalla tehdä peliinsä oikeita pahiksia.

Battlefield 3, jonka tarina pohjautuu Venäjän kuvitteelliseen Ranskan-invaasioon, ei pelin tuottajan Patrick Bachin mukaan halua valita puoliaan. Ruotsi on hänen mukaansa ollut puolueeton valtio, DiCE oon ruotsalainen ja he kuulemma haluavat tämän välittyvän myös itse peliin.

Bachin mukaan DiCEn päällimmäinen tavoite on se, etteivät he halua suututtaa ketään. Kenenkään ei pitäisi harmistua pelatessaan heidän peliään, eivätkä he myöskään halua esitellä syitä siihen, mikä johti pelin pohjana olevaan kuvitteelliseen konfliktiin. ”Emme halua tehdä sotasimulaatiota tai peliä joka valitsee puolen”.

Koko englanninkielisen stoorin kääntäminen tässä lienee turhaa, tärkeämpää on muistaa se että Bach on yksinkertaisesti väärässä. Sotapelissä on aina konflikteja, ja on lähes mahdotonta välttää se ettei joku harmistu. Parasta mitä voi tehdä, on tarjota konfliktille hyvä ja järkevä syy. Puhdas, kaikkia miellyttämään pyrkivä laskelmointi ei toimi koskaan, vaan lopputuloksena on todennäköisesti vaisu esitys, joka ei kiinnosta ketään. Bad Companyn tarina ovat tästä valitettavan hyvä esimerkki: höpöhöpö-maasta alkanut konflikti jonka pahiksena toimii palkkasoturiyksikön johtaja, ei vain yksinkertaisesti ole yhtä kiinnostava aihepiiri kuin esimerkiksi Black Opsin kommunistijahti.

Pitää toivoa että DiCE muuttaa suunnitelmiaan, mutta rakkaat länsinaapurimme tuntien sitä ei todennäköisesti tule tapahtumaan. Viime kädessä lohtua antanee tosin se, että yksinpelitarina ei perinteisesti ole muutenkaan ollut Battlefieldien kantava elementti.

Lähde: Edge

Lue myös

Huhupartio: PlayStation 4 jo ensi vuonna?

Hunted: The Demon’s Forge (PC, PS3, Xbox 360)

Gears of War 3 waretettiin jo

Avadon: The Black Fortress (PC, Mac, iPad)