Uusimmat

Seuraava Zelda vie Linkin Harry Potterin jalanjäljille

30.06.2011 14:00 Tero Lehtiniemi

Wii on loppuvuodesta taas saamassa viimein pelejä, kun kauan odotettu Zelda-sarjan seuraava oikea installaatio Skyward Sword näkee päivänvalon. Nintendon Zelda-jumala Eiji Aonuma on nyt valottanut hieman pelin maailmaa ja pelin kehityksen tilannetta. Zelda-sarjassa on totuttu näkemään kaikenlaista, mutta nyt joku Nintendolla on selkeästi saanut käsiinsä Harry Potterin. Mitä ihmettä?

Skyward Sword sijoittuu nimittäin sisäoppilaitokseen. Link, Zelda ja monet muut pelin tärkeistä hahmoista ovat oppilaita samassa koulussa, ja E3-demossa nähty lentokohtaus on itseasiassa Linkin kisailua koulukavereitaan vastaan. Koulussa on oppilaina myös pahiksia, joista yksi on ihastunut Zeldaan. En tiedä teistä, mutta minusta tämä kuulostaa aika pelottavalta.

Muuten Aonuma on suostunut valottamaan esimerkiksi pelin uutta esinejärjestelmää. Perinteinen Zelda-meininkihän on toiminut niin, että pelin edetessä Link saa käyttöönsä uusia esineitä joilla pääsee eteenpäin tai voi palata vanhoille alueille keräämään uusia aarteita. Nyt Linkillä on jo heti alkuvaiheessa käytössään hyvä kokoelma esineitä, mikä tulee olemaan iso muutos sarjan aikaisempiin peleihin nähden.

Maailmaltaan Skyward Sword tulee olemaan hieman samanhenkinen kuin Majora’s Mask. Pelin keskispisteenä toimiva, taivaalla leijuva Skyloft-kaupunki muuttuu pelin edetessä ja sen asukkaat nivoutuvat mukaan tarinaan. Tarinallisesti peli on ”jollain tavalla” sidoksissa Ocarina of Timeen, joten esimerkiksi Ocarina of Time 3D:stä suoraan pelin pariin siirtyvät tulevat huomaamaan useita yhtäläisyyksiä.

Ja sitten se tärkein: Aonuman mukaan Skyward Sword on itse asiassa valmis, vain pientä hiomista vaille. Virallista julkaisupäivää ei kuitenkaan ole, vaan peli ollaan edelleen julkaisemassa joskus loppuvuodesta. Syynä tähän on se, että Nintendo haluaa julkaista pelin samanaikaisesti kaikkialla maailmassa, joten lokalisaatio vie luonnollisesti oman aikansa.

Domen arvio Ocarina of Time 3D:stä luvassa lähipäivien aikana.

Lähde: 1UP

Lue myös

Battle vs. Chess (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Alice: Madness Returns (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

World of Warcraft ottaa askeleen kohti ilmaisuutta

PSN-kriisi käy Sony-pomoille kalliiksi