Uusimmat

Sony astui taas hakkerien liukumiinaan

24.02.2011 09:26 Miikka Lehtonen

Sonylla ei mene lujaa PlayStation 3 -hakkerien kanssa. Kissa livahti jo aikaa sitten pussista ja vahinko on tehty: PlayStation 3 on levällään. Mutta tämähän ei toki estä jahtaamasta kaikkia syyllisiä, syyllisiksi epäiltyjä tai syylliset maitojonossa nähneitä. Joskus tälläkin touhulla on haittapuolensa.

Tunnetko hakkeri-alias Graf_chokolon? Et välttämättä, mutta jos liikkuisit PlayStation 3:n hakkeriskenessä, tuntisit varmasti. Chokolo oli — ja on, sillä ei hän mihinkään ole kuollut — PlayStation 3:n todellisia hakkerointi-guruja ja oli onnistunut selvittämään laitteesta paljon sellaisia rautasalaisuuksia, joista muilla ei ollut hajuakaan.

Chokolo ei kuitenkaan ollut niitä hakkereita, jotka halusivat warettaa kaiken. Ei, hän halusi palauttaa PlayStation 3:lle OtherOS-tuen ja entistä ehompana. Sonyhan oli jo OtherOS:n olemassaolon aikana estänyt siitä pääsyn suurimpaan osaan koneen prosessoreista, joten sillä ei voinut tehdä mitään ihmeellistä. Chokolo halusi OtherOS:lle samat mahdollisuudet kuin pelipuolellekin.

Tavoitteidensa mukaisesti Graf ei kertonut maailmalle kaikkea löytämäänsä, koska mies oli niitä hakkereita, jotka eivät halunneet tukea piratismia. Mutta kun silmukka lähti kiristymään, mies teki netissä lupauksen: jos Sony tulisi kolkuttelemaan ovelle, hän paljastaisi kaiken tietämänsä.

Ja niinhän siinä kävi. Saksan poliisi teki keskiviikkoaamuna ratsian Graf_chokolon kotiin ja takavarikoi muun muassa hänen tietokoneensa ja PlayStation-konsolinsa. Sanojensa mukaisesti mies tuuppi nettiin paketin, joka sisälsi kaikki hänen tietonsa. Ja sen verran useaan paikkaan, ettei Sony niitä enää ikinä netistä poiskaan saa.

Joten näin tällä kertaa. Poliisilla on hallussan mies, joka käytti osaamistaan verrattain harmittomasti ja samanaikaisesti kaikki hänen tietonsa ja osaamisensa ovat kaiken kansan saatavilla, myös niiden warekeisarien ja pahantahtoisempien hakkerien.

Meniköhän ihan nappiin?

Lähde: PSGroove

Lisää aiheesta

Sonyn ja PS3-hakkerien piirileikki jatkuu

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

Sony jahtaa aggressiivisesti PS3-hakkereita

Piilottiko Sony rootkitin PS3-firmwareen?

Sony iskee PS3-hakkerien kimppuun lakiteitse