Uusimmat

Sony tunnustaa: hakkerit varastivat PlayStation Networkin kaikki käyttäjätiedot

27.04.2011 00:28 Jukka O. Kauppinen

Viikon mittaisen ”emme oikein tiedä mitä tapahtuu emmekä osaa sanoa milloin se korjaantuu” soutamisen/huopaamisen jälkeen Sony on tunnustanut, että PlayStation Networkin tietomurto on vakavinta mahdollista laatua.

Sonyn verkkopalvelun murtaneet hakkerit ovat saaneet varmuudella haltuunsa kaikkien PlayStation Network -käyttäjien nimen, osoitteen, sähköpostin, syntymäpäivän ja PlayStation Network -verkon käyttäjätunnuksen salasanoineen.

Sonyn mukaan on myös täysin mahdollista, että hakkerien mukaan on lähtenyt käyttäjien profiilien sisältämä tieto, ostoshistoria, laskutusosoitteet ja PlayStation Networkin varmistuskysymykset salasanoineen.

Pienenä – joskin täysin varmistamattomana – lohtuna Sony arvelee, että hakkerit eivät ole ehkä (ehkä!) saaneet käyttäjien luottokorttitietoja.

Jo saadut tiedot kuitenkin altistavat kaikki PlayStation Networkiä käyttäneet identiteettivarkauksille, väärinkäytöksille, huijauksille ja sähköpostispammille. Tietojen avulla hakkerit voivat myös yrittää murtautua käyttäjien muihin palveluihin hyödyntämällä muun muassa sähköposti/salasanatietoja ja varmistuskysymyksiä.

PlayStation Networkiä käyttäneiden PSP- ja PlayStation 3 -pelaajien on syytä vaihtaa ensi tilassa palvelunsa salasanat, sitten kun pääsette ylipäätään kirjautumaan palveluun konsolin tai verkon kautta. Jos samaa salasanaa on käytetty muissa palveluissa, niin kipin kapin vaihtamaan.

Myös luottokorttien laskutusta ja PSN-tilin tilitapahtumia on syytä seurata, kunhan palvelu taas avautuu.

Lisää aiheesta

Sony: emme edelleenkään tiedä koska PlayStation Network palaa

Sony ei osaa antaa vieläkään minkäänasteisia arvioita ongelman korjaantumisen aikataulusta.

”Meillä ei ole kerrottavana uutta tietoa tai aikatauluja”, Sonyn puhemies tiivistää.

PSN-hakkerit saattoivat viedä myös käyttäjien luottokorttien tiedot

Tapahtui viime keskiviikkona: PlayStation Network kaatui. Aluksi muka jostain määrittelemättömästä verkkovirheestä johtunut katkos muuttui vakavammaksi, kun Sony tunnusti viikonloppuna, että sen takana olivat hakkerit. Hakkereita ei tietenkään nimetty, joten vielä on epävarmaa, ovatko katkoksen takana esimerkiksi 4Chanin vesipäät vai vakavammat tekijät. Anonymous on kiistänyt liittyvänsä mitenkään asiaan ja oli se porukka mitä tahansa, niin ei ainakaan vaatimatonta. Kuka siis on vastuussa?