Uusimmat

Sonyn ja PS3-hakkerien piirileikki jatkuu

22.02.2011 11:30 Jukka O. Kauppinen

Sonyn reaktiot PlayStation 3 -konsoleita murtavien hakkerien puuhasteluihin ovat vähemmän yllättäen kauhistuneita ja äkkinäisiä. Vaikka kilpajuoksua hakkereiden kanssa ei voida koskaan varsinaisesti voittaakaan, on Sonyn silti mahdollista napata välillä jokunen irtopiste.

Tällä hetkellä Sonylla tuntuu kuitenkin olevan paljon kirittävää. Ohjeita PlayStation 3:n kräkkäyksestä ja modauksesta ei voida enää tukahduttaa, vaikka yhtiö miten koettaisi napata kiinni ja haastaa ihmisiä oikeuteen. Onnistuivathan pilailijat pari viikkoa sitten källittämään Sonyn oman puhemiehenkin twiittaamaan konsolin suojausavaimen julkisesti.

Viime viikolla Sony otti käyttöönsä järeät aseet ja ilmoitti, että jokainen konsoliaan modaava käyttäjä bannataan PlayStation Network -palvelusta.

”Poista konsoliltasi kaikki modipiiri-laitteet ja laittomat tai luvattomat ohjelmat. Tai.” oli Sonyn viesti.

Vain paria päivää myöhemmin verkossa huhuttiin jo keinoista, joilla bannatut PS3-konsolit saadaan takaisin nettiin. Emme tarttuneet vielä tuolloin aiheeseen, koska väitteelle ei vielä ollut riittävää vahvistusta. Näyttää kuitenkin siltä, että toimenpide on todellakin mahdollinen, ainakin kunnes Sony paikkaa järjestelmässään piilevän tietoturva-aukon.

Konsolinsa unbannaajat voivat samalla tieten tahtoen aiheuttaa minkä tahansa PS3-konsolin bannauksen PSN-verkosta. Siinäpä riittääkin selittämistä, kun sivullisen uhrin konsolilla ei ole mitään laitonta, mutta silti Sonyn järjestelmä osoittaa sen olevan täynnä piraattipelejä.

Sonyn ja PS3-hakkerien kamppailussa ei liene luvassa voittajia. Mutta ikävä kyllä, sivulliset eli me tavalliset käyttäjät tulemme kärsimään entistä kimuranteimmeksi käyvistä kopiosuojauksista.

Seuraavaa PS3-modisodan askelta odotellessa…

Lue myös

Killzone 3 ja Guerrilla Gamesin Jan-Bart van Beek – kuuntelemme fanejamme

King’s Quest tekee paluun, nyt virallisesti

Magicka (PC)

Zeit2 (PC, Xbox 360)