Uusimmat

StarCraftin historia ensimmäisestä alpha-versiosta lähtien

08.08.2011 19:45 Jukka O. Kauppinen

StarCraft. Hieno peli, eikö vain? RTS-legenda, suosittu e-Sports-kilpailupeli ja muutenkin massiivisen kova hitti. StarCraftin historia on kuitenkin pitkä ja edennyt monen mutkan kautta. Ja moni asia muuttui matkan varrella. Tiesitkö, että esimerkiksi zergit tunnettiin ihan ensimmäisessä Early Alpha –versiossa nimellä Nightmarish Invaders? Sitten niistä tuli zurgeja ja vasta sitten zergejä, kun zurgit kuulostivat liikaa Disneyn Toy Story –elokuvan pahikselta?

StarCraft sai alkunsa vuonna 1995, kun Blizzardin poppoo mietti millaisella pelillä he pystyisivät pistämään WarCraft II:sta paremmaksi. Kovia suunnitelmia, kun WarCraft II oli yhä keskeneräinen. Koska Blizzardin kuviot olivat olleet hieman myrskyisiä, päättivät suunnittelijajumalat ottaa WarCraft II:n pohjan ja viedä pelin avaruuteen.

Ensimmäinen StarCraftin raakileversio esiteltiin 1996 E3-messuilla. Pelikoodi perustui tässä vaiheessa täysin WarCraft II:een, mikä herätti messuilla paljon negatiivisia kommentteja. Blizzard päättikin aloittaa projektin alusta, ja vaikka peli pyöri yhä WarCraft II –pohjalla, oli käyttöliittymä ja muut asiat tehty täysin uusiksi. Silti homma ei toiminut, minkä johdosta Bob Fitch pisti projektin jäähylle ja ilmoitti tekevänsä kahdessa kuukaudessa täysin uuden pelimoottorin.

Ja Fitch oli sanansa mukainen. StarCraftin kolmas versio oli syntynyt ja nyt pelisuunnittelijoilla oli kivaa, sillä uusi engine mahdollista melkein minkä tahansa jutun, mitä he vain keksivät.

Ja nyt oltiin vasta huhtikuussa 1997. StarCraft julkaistiin vuonna 1998.

Mitä kaikkea tässä välissä tapahtui? Lue upea historiikki!

Lue juttu: The evolution of StarCraft

Lisää aiheesta

Starcraft 2 (Mac, PC)

StarCraft II -moninpeliennakko (PC) 

Korean sota: StarCraft 2 vs Brood War -edition

Wiikon wanha: Starcraft

Lue myös

Call of Juarez: The Cartel (PC, PS3, Xbox 360)

Kaikkien aikojen paras peliaiheinen cosplay on löytynyt

Ridge Racer Unbounded – suomalainen näkökulma ajopelilegendaan

Xbox 360:n pelit Windows 8:aan?