Uusimmat

Sukellus Bizarre Creationsin uutishistoriaan

16.11.2010 21:58 Jukka O. Kauppinen

Tämän illan suurin ja surullisin peliuutinen oli äskeinen ilmoitus loistavia pelejä luoneen Bizarre Creations -studion sulkeutumisesta. Kiitos tästäkin, Activision.

Tapahtuneen merkeissä laskemme lipun puolitankoon ja kertaamme Bizarren taivalta, ensin uutisten tutkailun merkeissä.

Joko luit: Activision sulki Bizarre Creations -studion

Ajatella… Siitä on vasta ripaus yli kolme vuotta, kun Bizarre Creations näytti astuvan uuteen huomiseen.

Activision osti Bizarre Creationsin, Gotham Racing –ajopelin tekijän

Project Gotham Racing –peleistään tuttu Bizarre Creations näet sanoi tahdon – ja astui pyhään liittoon Activisionin kanssa. Seuraavaksi herää kysymys: mitenkäs Xbox-ekslusiivien Gothamien käy?

Activisionille diili on hyvä veto. Pelitalo saa haltuunsa erään maailman tunnetuimmista autopelivalmistajista, jolla on tietoa, taitoa, loistopelejä ja historiaa.

Samalla Activision tähtää entistä laajemmille pelimarkkinoille. Yhtiö on nauttinut suurmenestyksestä Guitar Hero –musapeleillään, nyt firma puolestaan astuu ensimmäisen kerran kunnolla autopelisarjoihin.

Sopimuksen mukaan Bizarre on Activisionin täysin omistama tytäryhtiö. Johto ja 160-päinen tiimi jatkaa hommiaan ja aloittaa kahden uuden megaluokan pelin kehittämisen. Ensimmäinen Activision-Bizarre-peli saapuu aikaisintaan vuonna 2009.

Project Gotham Racing 3 laittaa kilpa-ajajat virtuaaliuutisiin

Nyt, kun Xboxin autopelikatalogi käsittää myös Forza Motorsportsin, Project Gotham Racingin jatko-osan voisi kuvitella keskittyvän yhä enemmän kolikkopelifiiliksen luomiseen. Kaksi raskasta ajosimulaattoria miltei samasta aiheesta olisi ehkä liikaa…

Project Gotham Racing 3 sisältää paljon superautoja. Ja kaupunkiratoja, joita löytyy vähintään yhtä monta kuin pelisarjan ensimmäisestä jatko-osasta. Bizarre Creationsin lupaamat 80 autoa ei kuulosta kilpailijoihin verrattuna järin rikkaalta valikoimalta, mutta jos valtaosa näistä on luokkaa Ferrari, Nissan Skyline ja Koenigsegg, se ei haittaa. Kauppakasseilla kaahailu kun on vaan tylsää ja tarpeetonta tällaisissa peleissä.

Bizarre Creations: Gothameista Mariokartteihin

Blur-nimisen ajopelin tiukat faktat ovat vielä hukassa, mutta huhupartion Kapteeni Kauhu kertoo, että meininki on ihan kuin Nintendon Mario Karteissa kuunaan. Mitä nyt ajovehkeissä on kunnon vauriomalli ja aseet.

Bizarrea kilpa-ajamista

Brittiläisen Bizarre Creations -studion uusin ajopeliluomus on sitten viimeinkin paljastettu. Blur on muun muassa Gotham Racingeista arvostetun putiikin tuorein ajopeli, jossa meininki on jotain ihan muuta.

Luvassa on hirveää kaahaamista, kun samalle radalle tunkee 20 autoa tappelemaan ja tönimään. Fotorealistiseksi kuvatun ajomeiningin teemana on kunnon romutus, jota höystetään adrenaliinitulvalla.

Bizarre ei enää halua Geometry Warseja

Bizarre Creations ei enää halua tehdä lisää Geometry Wars -pelejä, vaikka suosiota ja kysyntää riittäisikin. Kenttäsuunnittelijana työskentelevän Peter Collierin mukaan Bizarrella ymmärretään Geometry Warsin merkitys, eikä sitä halutakaan väheksyä. Geometry Wars on osa Bizarrea, mutta samaan aikaan studio haluaa siirtyä eteenpäin, eikä juuttua liiallisesti vanhoihin kaavoihin.

Musiikkiraketit iskevät Xbox Liveen

EA:n julkaisema Boom Boom Rocket on brittiläisen Bizarre Creationsin uusin ja innokkaasti odotettu Xbox Live Arcade -viritelmä. Odotusta selittää aihepiirin ja omaperäisyyden lisäksi se, että Bizarren aiempaan tuotantoon kuuluvat suosittu Project Gotham Racing ja kenties kaikkein legendaarisin Xbox Live Arcade -peli, Geometry Wars.

Activisionin studioilta vain yhtä peliä kerrallaan

Activisionin studiot keskittyvät nyt ja tulevaisuudessa vain yhteen peliprojektiin kerrallaan. Pelijätin johtoportaaseen kuuluvan Dave Stohlin mukaan bisnesmalli, jossa studiot työstävät useampaa kuin yhtä peliä samaan aikaan, ei ole enää tätä päivää. Peliprojektit ovat yksinkertaisesti niin isoja, että studioilta vaaditaan fokusoitumista, jota tosin myös kehittäjien kerrotaan haluavan.

Activision rohmusi Bond-domaineja

Activision on rekisteröinyt käyttöönsä kaksi James Bond -hahmoon liitettävää domainia. Activisionin domaineista ensimmäinen on bloodstonegame.com, joka on yhdistettävissä James Bondiin Iso-Britanniassa operoivan HMV-kauppaketjun mokan takia.

HMV listasi viime viikolla James Bond: Bloodstone -ajopelin, jonka kehittämisestä vastaisi Bizarre Creations. Activision kieltäytyi kommentoimasta huhua.

Project Gotham Racing palaa henkiin?

Microsoftin huhutaan valmistelevan Project Gotham Racing -ajopelisarjan elvytysyritystä. Tiemmä mukaan Microsoft käy neuvotteluja useiden eurooppalaisten pelistudioiden kanssa uuden Project Gotham Racingin tekemisestä. Alustana olisi luonnollisesti vain Xbox 360.

Microsoft ei ole vielä valinnut lopullista yhteistyökumppania, jota haetaan ilmeisesti firman ulkopuolelta. Sisäisistä vaihtoehdoista todennäköisimpänä pidetään Turn-10:tä, joka tunnetaan Forza Motorsporteista.

Hae: Kaikki Bizarre Creations -uutiset ja jutut.

Lisää aiheesta

Activision sulki Bizarre Creations -studion

Lue myös

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Logitech G35 -pelikuulokkeet tarjoavat toimivaa surroundia

Ole nopea ja lataa suomalainen iPhone-huippupeli ilmaiseksi

Testissä Samsung Galaxy Tab -tablet-tietokone