Uusimmat

Ubisoft osti suomalaisen RedLynxin

03.11.2011 10:35 Jouni Mäki-Panula

Ranskalainen pelijulkaisija Ubisoft on ostanut suomalaisen RedLynxin kaupassa, jonka arvoa ei julkistettu. Keskinäisestä ylistysveisusta voi tulkata Ubisoftin mieltyneen RedLynxin tuotantojen uudelleenpeluuarvoon, pitkäaikaiseen myyntiin ja monialustatukeen. Arvossaan on myös RedLynxin kokemus asynkronisissa online-peleissä ja fysiikkamallinnuksessa.

RedLynx puolestaan hamuaa Ubisoftin välityksellä indie-aikojaan laajemmille markkinoille. Studio ei aio painottua yksittäiseen alustaan, vaan keskittyy alustariippumattomiin pelikokemuksiin. Näin siitä huolimatta, että RedLynx tunnetaan ennen kaikkea Xbox 360:n Trials HD -pelistä.

RedLynxin seuraava peli Trials Evolution julkaistaan Xbox Live Arcadessa lähikuukausina. Studio jatkanee toimintaansa entisellä nimellään, sillä Ubisoftilla ei ole tapana uudelleennimetä ostamiaan yrityksiä. Aiempia Ubisoftin ostoksia ovat muun muassa ruotsalainen Massive Entertainment, Nadeo, Quazal ja Owlient.

Trials HD ja sen lisärit ovat myyneet jo yli kaksi miljoonaa kappaletta Xbox Live Arcadessa, ollen näin yksi kaikkein menestyneimmistä XBLA-julkaisuista. Muita studion teoksia ovat muun muassa Moto Heroz, 1000 Heroz, DrawRace 2, Monster Trucks Nitro I/II ja Trials II SE. Yhtiön historia ulottuu kauas 90-luvun harrastajapiireihin, kun studion perustajat tekivät PC:lle freeware- ja shareware-pelejään.

Lisätietoja: http://www.redlynx.com/

Lisää aiheesta

Warhammer 40K: Squad Command (DS, PSP)

Trials HD (Xbox 360)

RedLynxiltä kevythenkistä ajokreiseilyä Wiille

RedLynx julkaisi DrawRace 2 -ajopelin

Lue myös

Battlefield 3 on sittenkin konsolipeli

Jos Quake tehtäisiin tänään – mitä pirua FPS-peleille oikein on tapahtunut….

Rehellistä räiskintää: Renegade Ops

Uncharted 3 – pelin näyttelijät kertovat haastattelussa miten homma hoituu

Muropaketin uusimmat