Uusimmat

Ubisoft peruutti PC-pelejä, kukaan ei välittänyt

25.11.2011 09:30 Miikka Lehtonen

Ubisoft ja PC-pelaajat ovat jo pitkään olleet napit vastakkain. Ubisoftin mielestä PC-miehet eivät osaa kuin warettaa ja rankaisee näitä jäätävillä DRM-viritelmillään. PC-miehet taas vastaavat, että he ostaisivat kyllä pelejä, jos niiden pelaaminen ei tuntuisi lasinsirpaleiden syömiseltä. No, nyt se ei ole enää ongelma.

Ranskalainen Ubisoft ilmoitti eilen peruuttaneensa PC-versiot ainakin kahdesta tulevasta pelistään. I Am Alive ja Ghost Recon: Future Soldier ovat tästä lähtien vain konsolimiesten pelattavissa. Ja syy oli selkeä: PC-miehet vain warettavat kaiken mikä liikkuu.

Ghost Reconin tilalla julkaistaan Ubisoft Singaporen kehittämä ilmaisversio, Ghost Recon Online, jossa on vain nettipeli ja jota mitä ilmeisimmin rahoitetaan mikromaksuilla.

Nyt alkaa uutisen se osio, jossa paha toimittaja-setä ottaa kantaa. Jos moinen ahdistaa, paina nyt CTRL-W ja säästä itsesi mielipahalta. Minun reaktioni kun on kaksijakoinen: ensin olankohautus, sitten pieni avautuminen.

I Am Alive oli jo muutenkin suurissa vaikeuksissa ja Ubisoftin oman ilmoituksen mukaan siinä kunnossa, ettei siitä kehdattu pyytää täyttä hintaa, vaan peli oli suuntaamassa latauspelien laitumille. Ja Ghost Recon? No, se olisi ehkä ollut ihan kiva peli, mutta Ubisoftin DRM on viime aikoina ollut sitä luokkaa, että mielummin säästäisin hermojani ja pelaan pelin sillä alustalla, mille se kuitenkin on suunniteltu, eli konsolilla.

Tällä teemalla toteaisin Ubisoftille myös, että ehkä heidän pelejään waretettaisiin vähemmän, jos niiden DRM:ää ei olisi selvästi suunniteltu itsensä pimeyden valtiaan toimesta. Sillä uskokaa tai älkää, kyllä PC-pelaajat pelejä ostavat, kun niin tekemällä ei aktiivisesti huononna omaa pelikokemustaan. Ja valitettavasti Ubisoftin kamalat always on -suojaukset, pakotetut synkkaukset firman omille servereille ja monet muut viritelmät tekivät juuri näin.

Perustan tämän järkyttävän väitteeni muun muassa sen varaan, että Skyrimiä pelaa tälläkin hetkellä Steamin välityksellä pitkälti yli 200 000 pelaajaa. Samaisen Steamin syysalessa tullaan taas myymään miljoonien ja taas miljoonien eurojen edestä pelejä kaikenlaisille PC-pelaajille. Moni pienempi ja suurempi softafirma tulee kirjaimellisesti pelastamaan vuoden taloutensa PC-pelaajien eurojen avulla.

On masentavaa, että vielä herran vuonna 2011 maailmasta löytyy bisnesmiehiä, jotka kuvittelevat auttavansa asiaansa syyttelemällä asiakkaitaan ja tekemällä näiden elämästä mahdollisimman hankalaa. Tässä yksinkertainen ohje pelikauppiaille, jotka haluavat ihmisten ostavan heidän pelejään: tehkää niistä ostamisen arvoisia. Älkää rankaisko pelienne ostajia perseestä kiskotuilla kopiosuojauksilla vaan tarjotkaa jotain sellaista, mitä wareversion ostaja ei saa. Jos tämä ei kuulosta hyvältä niin ehkä on todellakin parempi keskittyä jatkossa enemmän konsoleihin.

Lähde: Eurogamer

Lue myös

Ilmaismorppiin myytiin 2000 tuhannen euron hintaista lisuketta…

L.A. Noire on PC:llä kauniimpi – mutta mikä on se mutta? Lue arvostelu!

Replay Expo oli täynnä historian havinaa

Steamin alennusmyynnit alkoivat taas, kukkarot julistivat surupäivän