Uusimmat

Uusi Guard-palvelu tekee Steamista huipputurvallisen

17.03.2011 20:00 Tero Lehtiniemi

Steam-verkkopalvelu on vuosien saatossa kasvanut kirosanasta nettipalveluksi, jonka varassa iso osa PC-pelibisneksestä pyörii. Steam-palvelu on ollut varsin tehokas suojakeino piraatteja vastaan, mutta käyttäjien turvallisuus ei aina ole ollut kohdillaan. Nyt Valve on kuitenkin lanseerannut uuden Steam Guard-palvelun, joka tekee firman mukaan Steamin käytöstä täysin turvallista.

Steam Guard on toimintaperiaatteeltaan hieman erilainen kuin aiemmin verkkopeliturvallisuuden kirkkaimpana tähtenä pidetyllä Blizzard Authenticatorilla. Mitään erillisiä mokkuloita ei nimittäin tarvitse asentaa. Steam guard yksinkertaisesti toimii niin, että se yksinkertaisesti estää yhteydenotot palveluun muilta kuin ”hyväksytyiltä” koneilta. Mikäli tiliin otetaan yhteyttä uudelta koneelta, Guard-palvelu lähettää Steam-tilille rekisteröityyn sähköpostiin viestin jossa se pyytää varmistamaan että yhteysyritys tuli oikealta henkilöltä.

Käytännössä palvelun murtaminen vaatisi siis sekä Steam-tilin käyttäjän sähköpostiosoitteen että itse Steam-tilin murtamista. Valven johtaja Gabe Newell onkin niin vakuuttunut uuden palvelunsa turvallisuudesta, että jakoi taannoin pidetyssä Game Developers Conferencessä oman Steam-salasanansa yleisölle. Ihan vakuuttavaa.

Linkki: Steam Guard FAQ

Lue myös

Me kysyimme Dragon Age II:sta, Bioware vastasi

Kirby’s Epic Yarn (Wii)

Dragon Age II:n pääsuunnittelija puolustaa peliään

Japanin luonnonkatastrofi vaati ensimmäiset peliuhrinsa