Uusimmat

Venäläiset agentit vakoojajahdissa – Ghost of Moscowissa oli Hitman-fiilistä

01.07.2011 18:00 Jukka O. Kauppinen

Eräs 1C Companyn Prahassa esittelemistä astetta kiinnostavammista peleistä oli yllättävä vakoojadraama. Ghost of Moscow: Death to Spies on ilmeisesti Death to Spies -pelisarjan kolmas osa. Levittäjän mukaan aiemmatkin on kyllä julkaistu Pohjoismaissa, mutta ”eivät ne ketään kiinnostaneet”. Rohkenen väittää, että tämä kolmas kyllä kiinnostaa.

Haggard Gamesin kehittämä peli sijoittuu kylmän sodan aikakauteen. Tarinasta en tiedä, mutta pelissä tuntui olevan vallan kiintoisia stealth-toiminnan aineksia ja mikä parasta, minuutin tutustumisen jälkeen nimi Hitman oli vahvasti huulilla.

Pelaaja ohjaa useamman neuvostoagentin ryhmää, joiden täytyy selvittää yhteistyössä kaikenlaisia tiukkoja tehtäviä. Kullakin agentilla on samassa tehtävässä omat tavoitteensa, joiden avulla toverit pääsevät taas omissa urakoissaan eteenpäin. Esimerkiksi jossain vaiheessa Olgan täytyy sammuttaa hälytysjärjestelmät, jotta toinen toveri pääsee livahtamaan kohteena olevan rakennuksen sisään. Hahmojen välillä pystyi vaihtelemaan saumattomasti ja piilossa pysyttely oli koko ajan ehdottoman tärkeää. Ja piilostahan voi leikkiä monella tapaa, esimerkiksi kolkatun tarjoilijan tai turvallisuusmiehen lainavaatteissa.

Nähdyn ja kokeillun mukaan Ghost of Moscow voi olla vallan mainio hiippailutoiminta. Peli ilmestyy 2011 lopussa.

Lue myös

Housemarque juhlistaa Super Stardust HD:n 4-vuotissyntymäpäivää

Maksaisitko sinä 100 euroa Call of Duty -yleisötapahtumasta?

Shadows of the Damned (PS3, Xbox 360)

Battle vs. Chess (Mac, PC, PS3, Xbox 360)