Uusimmat

Video: Todellisen maailman WipeOut on entistä lähempänä

04.01.2012 14:30 Jukka O. Kauppinen

Japanilainen tutkimuslaitos Japan Institute of Science and Technology on rakentanut jotain, mikä saa kaikki teknologiahörhöt ja aivan erityisesti WipeOut-pelien ystävät taatusti hekumoimaan. Laitoksella näet selvillään muun muassa kvanttilevitaatioteknologiaa, jota on havainnollistettu rakentamalla ihan oikea, joskin miniatyyrikokoinen, WipeOut-rata.

WipeOut oli 1995 Sonyn PlayStation-konsolille julkaistu huikea kilpa-ajopeli, jossa levitoivat kulkupelit kiisivät, lensivät, loikkivat ja törmäilivät mahtavilla ajoradoilla. Sama homma toimii nyt myös tutkimuslaitoksen pienoismallissa, ihan oikeassa elämässä.

Levitaatio ei ole nykyään mitään science fictionia, vaan esimerkiksi kiinalaiset ja japanilaiset luotijunat leijuvat magneettisesti kiskojensa yläpuolella. Japanilaisen tutkimuslaitoksen tutkimukset suuntautuvat kohti yhä hienompaa tulevaisuutta, sillä kvanttipohjainen levivaatio lienee se seuraava askel.

Ja mikäs sen hienompaa tapaa demonstroida teknologiaa, kuin WipeOut-rata. Jolla kiitää minikokoisia WipeOutin kiitureita, jotka kelluvat radan yläpuolella ja käyttävät liikkumiseensa nestemäistä typpeä käyttäviä moottoreita. Alukset ovat tietysti täysin ohjattavissa. Ja moninpelikin onnistuu.

Upeaa, nerokasta ja hauskaa.

 

Lue myös

Domen pelitoimituksen vuoden pelit: osa 2

Nettipiratismi väheni 2011 – Crysis 2 oli vuoden warekuningas

StarCraft II:n Hyperion-taisteluristeilijä 15 000 (lego) palasena

Äänestä: Valitse vuoden 2011 parhaat pelit

Muropaketin uusimmat