Uusimmat

Viikko käyntiin Castlevanian ja James Bondin arvosteluilla

22.11.2010 18:32 Jukka O. Kauppinen

Uusi viikko, uudet jutut. Tällä kertaa Juho Anttila matkaili uusimman James Bond -pelin, James Bond 007: Blood Stonen, uumenissa, kun taas sekä Heikki Takala että Miikka Lehtonen ovat viihdyttäneet itseään Castlevania: Lords of Shadow -toimintaseikkailun parissa.

Lue arvostelut:

James Bond 007: Blood Stone (PC, PS3, Xbox 360)

Bond heittää läppää sen verran, että Craigin tunnistaa Craigiksi. Bond-tytöstä ei sen sijaan oteta ihan kaikkea irti. Maailman paras naistenmies ei muutenkaan ole oikein vireessä. Sänkyyn saakka kannetaan vain yksi hepsankeikka ja toista vähän lämmitellään, kun esimerkiksi samoilla apajilla kalastelevan Alpha Protocolin päähenkilö kaataa viidentoista peliminuutin sisällä kokonaista kolme kovaa tekijää. Nuoriso uhkaa ajaa takaa vanhan herran ohi.

Sama laimeus leimaa tarinan oleellisempiakin piirteitä. Kuviot haiskahtavat moneen kertaan nähdyiltä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lopputaistelua lähestytään pääilkiön huudellessa kaiuttimista Bondin agendaa kyseenalaistavaa tusinajargonia, jumiutuu kliseemittari lopullisesti punaiselle.

 

Castlevania: Lords of Shadow (PS3, Xbox 360)

Castlevania on kuin onkin onnistunut sarjan uudelleenlämmittely.  Se on myös huomattavasti pidempi kokemus kuin mihin pelaajat ovat nykyään tottuneet. Pelin noin kaksikymmentä tuntia ovat täynnä uutta tutkittavaa sekä muistettavia välinäytöksiä, eikä Gabrielin tarinaa voi kutsua ainakaan tylsäksi.

Turhauttava se silti joskus on. Tasoloikan pois lukien pelin sisäinen kamera olisi ollut syytä antaa pelaajan ohjattavaksi. Se tietää paikkansa taistelussa, mutta pienemmissä tiloissa hyökkääjät jäävät usein ruudun ulkopuolelle. Pelin ruudunpäivityksen notkahtelu on myös todellisuutta, ja kaunis visuaalinen anti potkaisee joskus itseään nilkkaan.

Lue myös

Arcania: Gothic 4 (PC, Xbox 360)

Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

God of War: Ghost of Sparta (PSP)

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Professor Layton and the Lost Future (DS)

Muropaketin uusimmat