Uusimmat

Xbox Live -käyttäjätileille tunkeuduttu

17.10.2011 15:07 Jukka O. Kauppinen

Xbox 360:n Live-palvelun käyttäjätileille on tunkeuduttu viime viikon loppupuolella ja viikonloppuna. Tarkkaa tietoa luvattomasti käytettyjen käyttäjätilien määrästä ei ole, mutta kaikesta päätellen niitä on verrattain runsaasti – ja myös Suomessa.

Domenkin välittömässä tuttavapiirissä on ainakin kaksi pelaajaa, joiden tilejä on käytetty viime päivinä luvattomasti. Toisen tiliä on käytetty 2000 MS-pisteen verran pelien lisäosien ja -sälien ostamiseen, luultavasti juuri FIFA-peleihin liittyen.

Laajemmin maailmalta kuuluneiden tietojen mukaan tilejä on käytetty erityisen paljon FIFA 11- ja FIFA 12 -pelisälien ostamiseen.

Jos tileihin on liitetty aktiivinen luottokortti, on myös sitä saatettu käyttää luvattomien ostosten tekemiseen.

Microsoftin mukaan Xbox Live -palvelua itseään ei ole murrettu, vaan käyttäjätileihin on päästy käsiksi muualta kähvellettyjen tai forcetettujen käyttäjätilien ja salasanojen kautta.

Erään lukijamme käyttäjätunnuksella tehtyjä luvattomia ostoksia.

Microsoft pyytää ottamaan yhteyttä, jos käyttäjät huomaavat tilillään tehdyn luvattomia ostoksia. Kannattaa tarkistaa tunnuksenne ostoshistoria alla olevan linkin ohjeiden mukaan. Ja muistaa, ettei kierrätä salasanojaan (ainakaan liikaa) palvelusta toiseen tai täyttele epämääräisten saittien kyselyjä, joissa kysytään äidin etunimeä tai muita tietoja, joiden kautta hakkerit voivat selvitä ”olen unohtanut salasanani, vaihtakaa uusi” -kyselyistä.

Käyttäjätukeen saa yhteyttä soittamalla 09-17 arkipäivisin numeroihin 09-693 79415 tai 0800-1 19424 tai sähköpostitse tätä kautta.

Lisätietoja:

Lue myös

Battlefield 3 Domen moninpeliannakossa

Blizzard myy vanhoja WoW-palvelimia

Graphic Adventures -kirja sukeltaa vatvoo seikkailupelien Wikipedia-historiaa

Star Wars: The Old Republicin julkaisupäivä muuttui!

Muropaketin uusimmat