Uusimmat

Yli 60% Mass Effect 2:n pelaajista on hyviä tyyppejä

25.11.2010 14:45 Miikka Lehtonen

Bioware pitää kirjaa jos jonkinlaisista heidän peleihinsä liittyvistä tilastoista. Mass Effect 2:n tapauksessa tämä on jopa perusteltua, sillä pelisarjan seuraavat osathan nojaavat pelaajien tekemien ratkaisujen varaan, joten pelejä suunniteltaessa on hyvä tietää, millaiset ihmiset heidän pelejään pelaavat.

Äskettäin julkaistujen tilastojen perusteella keskimääräiseltä pelaajalta menee noin 33 tuntia pelin läpäisemiseen ja 82% heistä pelaa pelinsä miehenä. Nais-Shepardin valitsee täten 18% pelaajista. Ilmeisesti vanha ns. pakarateoria ei pidäkään paikkaansa.

Tilastot kertovat myös, että 36% pelaajista päätyi lopulta Renegadeksi, mikä tarkoittaa tietenkin sitä, että 64% pelaajista liikkui puhtaammilla vesillä. Itse kuulun tähän 64% ryhmään, sillä olen jo vuosia sitten huomannut, että en yksinkertaisesti pysty pelaamaan roolipeleissä pahista, vaikka miten yrittäisin. Ennemmin tai myöhemmin teen yhden hyvän päätöksen ja siitä alkaa lumivyöry.

Ei kannata silti kuvitella, että Bioware vakoilee sinua kun pelaat esimerkiksi kalsarit jalassa Mass Effectiä keskellä yötä. Pelin tuottaja kertoi IGN:lle, että heitä kiinnostavat vain tietyt asiat — ja täysin anonyymisti.

”Keräämme dataa erilaisilla eventeillä, pienillä jutuilla, joita sijoitamme peliin. Sanotaan, että haluamme vaikka tietää, skippailevatko pelaajat dialogia pelissä. Voisimme tehdä pienen eventin, joka valvoo tätä ja lähtee sitten matkalle meitä kohti. Kaikki on täysin anonyymiä, saamme vain tilastoja siitä, miten usein eventimme toteutuu. Sitten voimme laskea todennäköisyyksiä, vertailla suhteita ja niin edelleen.”

Lopputuloksena on tietenkin peli, joka vastaa paremmin pelin pelaajien tarpeita. Ja peliä taitaa olla tulossa lisää, sillä Biowaren parhaillaan käynnissä oleva salapoliisileikki tuntuisi viittaavan uuden pelin paljastukseen jo kohta puoliin. Mass Effect 3 joulukuun VGA-gaalassa? Miksipä ei!

Lisää aiheesta

BioWare purki Mass Effect 2:n numeroiksi

Mass Effect 2 (PC, Xbox 360)

Iloitkaa PlayStation 3 -pelaajat: tekin saatte Mass Effect 2 -seikkailun

Lue myös

Valve vie taas rahamme! Eeppinen alennusmyynti alkoi!

Logitech G35 -pelikuulokkeet tarjoavat toimivaa surroundia

Perjantaikevennys: Alaston nainen Kinectin eteen, sitten…

Olitko itse paragon vai renegade?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat