UUSIMMAT

Vahvaa vihjailua: Death Stranding saattaa ilmestyä myös PlayStation 5:lle

17.04.2019 12:04 | Muropaketin toimitus

Sony julkisti eilen ensimmäiset tiedot seuraavan sukupolven PlayStation-konsolista. Wiredin haastattelu sisältää vihjauksen siitä, että odotettu Death Stranding ilmestyy myös PlayStation 5:lle.

Kuten eilen kerroimme, on Sonyn konsoliarkkitehti Mark Cerny paljastanut Wiredin haastattelussa ensimmäiset tiedot PlayStation 5:stä. Konsolin julkaisuajankohdasta ei vielä ole kerrottu mitään, mutta uusi pelialusta tulee perustumaan PlayStation 4:n arkkitehtuuriin ja tukemaan myös PS4-pelejä.

Game Informer onkin huomauttanut, että Cernyn haastattelu sisältää vihjauksen odotetun Death Stranding -pelin kohtalosta. Artikkelissa mainitaan, että useammat pelit tulevat ilmestymään sekä PS4:lle että PS5:lle, ja tässä kohtaa puheeksi tulee myös Death Stranding.

Metal Gear -suunnittelija Hideo Kojiman arvoituksellisen toimintapelin vahvistetaan jutussa ilmestyvän vielä PlayStation 4:lle, mutta Wired kertoo Mark Cernyn pitäneen tässä kohtaa tauon ja hymyilleen merkitsevästi. Kyseessä on toki pelkkä vihjaus, mutta juuri Cernyltä sitä voi pitää varsin merkittävänä.

Mark Cerny on ollut läheisessä yhteistyössä Kojiman kanssa Death Strandingin alkuvaiheista lähtien. Kun japanilaiskehittäjä perusti uudelleen Kojima Productions -studionsa, kiersi hän Cernyn kanssa eri puolilla maailmaa etsimässä uusinta tekniikkaa peliään varten. Jos joku on tiennyt PS5:stä ennen muita ja päässyt kehittämään peliään tulevalle alustalle, on se epäilemättä ollut juuri Kojima.

Jäämme odottamaan lisätietoja PlayStation 5:stä sekä Death Strandingista.

On myös kiinnostavaa, tulevatko muut PlayStationin odotetut yksinoikeuspelit PS4:lle, PS5:lle vai molemmille. Sonylta on tulossa muun muassa sellaisia pelejä kuin The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima ja Horizon Zero Dawn 2, joiden julkaisuajankohdat eivät vielä ole tiedossa. Osa tai kaikki näistä voisivat tulla PS4:n ohella myös uuden sukupolven konsolille.