UUSIMMAT

Vain kaksi pelaajaa maailmassa on suorittanut kaikkien Final Fantasy -pelien kaikki Trophy-haasteet

18.04.2019 12:15 | Muropaketin toimitus | 1

Pelisivusto jäljitti ainoat PlayStation-pelaajat, jotka ovat tahkonneet jokaisen Final Fantasy -pelin jokaisen Trophy-saavutuksen PlayStation-konsoleilla.

PlayStation Network ja sen sisältämät Trophy-palkinnot tulivat käyttöön vuonna 2006. Tämän jälkeen on eri PSN:ää tukeville alustoille julkaistu (länsimaissa) kaikkiaan 18 Final Fantasy -sarjan peliä, jotka tukevat Trophy-palkintoja. Joukossa on uusia pelejä, uudelleenjulkaisuja, sekä tietysti MMO-roolipeli Final Fantasy XIV (2013).

Vain kaksi PSN-käyttäjää on suorittanut kaikkien 18 pelin kaikki Trophy-palkinnot, ja pelisivusto Kotaku haastatteli heistä molempia tuoreessa artikkelissa. Toinen heistä on idaholainen Talan Kirk, joka on käyttänyt projektinsa parissa kymmenen vuotta.

Kirkin mukaan mukaan eniten haasteita tuottivat yllättäen ilmaispeli Dissidia Final Fantasy NT Free Editionin palkinnot.

”Dissidia on hieno peli, mutta trophy-lista on Saatanan itsensä suunnittelema”, Kirk kuvailee Kotakulle. Hänen mukaansa palkintojen vaatima grindaaminen sai hänet lopulta vihaamaan koko peliä.

Muitakin yksittäisiä vaikeita haasteita löytyy palkintojen joukossa. Kaikki Trophyt-kerätäkseen joutuu Final Fantasy X-2:ssa läpäisemään 80-kerroksisen luolaston, ja Final Fantasy XII:ssa taas edessä on koko 100-tasoisen Trial Mode -pelimuodon peittoaminen.

Trophy-metsästys vaatiikin tietysti aikaa, mutta Kirk kertoo saaneensa työt, perhe-elämän ja pelaamisen hyvään tasapainoon opiskeluvuosien jälkeen. Hän pelaa yleensä pari tuntia iltaisin lasten mentyä nukkumaan, ja hänen vaimonsakin tukee intohimoista peliharrastusta.

”Kun melkein jätin Dissidia FTP:n suorimatta, juuri vaimoni innosti minua jatkamaan kamppailua ja läpäisemään pelin, vaikka se olikin pitkä ja vaikea”, Kirk kertoo.

Keskustelu

Muropaketin uusimmat