Vain yksi Bethesda Game Studiosin aiemmista peleistä on saanut huonomman vastaanoton kuin Fallout 76

23.11.2018 07:00 | Muropaketin toimitus

Bethesdan 17-vuotiaan studion omasta tuotannosta ainoastaan melko tuntematon drag race -peli on saanut huonommat arviot kuin Fallout 76.

Bethesda Game Studios on harvoin tuottanut pettymystä. Emoyhtiö Bethesda Softworksin omaa pelikehitystä varten vuonna 2001 perustetun studion ensimmäinen julkaisu oli aikanaan rakastettu The Elder Scrolls III: Morrowind (2002), ja heidän tähtihetkiään ovat olleet esimerkiksi Fallout 3 (2008) ja The Elder Scrolls V: Skyrim (2011).

Viime viikolla ilmestynyt Fallout 76 näyttääkin olevan Bethesda Game Studiosille harvinainen kompurointi. Yleensä studion pelit ovat saaneet vain positiivisia arvioita, mutta Fallout 76 tekee tähän huomattavan poikkeuksen.

Uutisen kirjoitushetkellä Fallout 76:n saamien arvioiden keskiarvo on Metacriticissä alustasta riippuen 50-56. Tämä on selvästi alempi kuin kehittäjän muilla peleillä, joiden keskiarvot liikkuvat yleensä 70-95 välillä.

Kävimmekin läpi kaikki Bethesda Game Studiosin omat pelit ja niiden eri versiot, ja ainoastaan yksi niistä on saanut tätä huonomman vastaanoton. Kyseessä on kehittäjän toinen peli, vuonna 2004 ilmestynyt IHRA Professional Drag Racing 2005 -ajopeli, jonka keskiarvo Metacriticissä on 36. (Keskiarvo koskee Xbox-versiota, sillä muille versioille ei vanhasta pelistä ole tarpeeksi arvioita listattuna.)

Bethesda Game Studios näyttää siis Fallout 76:lla saavuttaneen uuden aallonpohjan, 14 vuoden menestyksen jälkeen. Jää nähtäväksi, kuinka viileä vastaanotto tulee näkymään pelin myyntiluvuissa ja jatkosuunnitelmissa.