Valheim sai vihollisten tekoälyä aggressiivisemmaksi muuttaneen päivityksen, mutta lopputulos aiheuttaa silkkaa naurua

29.06.2021 10:25 | Muropaketin toimitus

Valheimin viime viikolla saama päivitys on rukannut vihollisten tekoälyä aggressiivisemmaksi, joskaan viha ei tunnu kohdistuvan itse pelaajiin.

Kuten Eurogamer uutisoi sivuillaan Iron Gaten viime viikolla julkaistu tekoälyä muokannut päivitys ei ole onnistunut aivan odotetusti. Pelin subredditissä onkin julkaistu lukuisia tarinoita, jossa viholliset ovat kyllä aggressiivisempia, mutta he eivät hyökkää suinkaan pelaajien kimppuun, vaan näiden rakennusten – sivuuttaen pelaajat jopa kokonaan.

Vaikka tilanteet ovat aiheuttaneet monien keskuudessa naurua, ovat lukuisat pelaajat myös raivostuneita jatkuvalla syötöllä tapahtuviin hyökkäyksiin. Yksi pelaajista kertookin peikkojen hyökänneen joukolla tämän tukikohtaan ja lananneen puolet tämän rakennuksista ennen kuin hän ennätti tappaa nämä kuoliaaksi. Ongelma korostuu nimenomaan siksi, etteivät viholliset ole enää niin kiinnostuneita hyökkäämään pelaajien, vaan nimenomaan näiden rakennusten kimppuun.

Osa pelaajista on kertonut, että jotkut viholliset ovat hyökänneet jopa näiden omien kylien rakennusten kimppuun ja juosseet parhaillaan pelaajan ohi niin tehdessään. Monet pyytävätkin studiota palauttamaan tekoälyn ennalleen. Kehittäjät tosin kertoivat jäävänsä juuri kesälomille, joten mahdollisessa korjaavassa päivityksessä voi kestää aikansa.