UUSIMMAT

Valkoisessa talossa keskusteltiin peliväkivallasta – Tällainen video tilaisuudessa näytettiin

09.03.2018 08:33 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump järjesti Valkoisessa talossa tapaamisen pelialan edustajien ja peliväkivallan kriitikoiden kanssa. Tilaisuudessa näytettiin myös peliväkivaltaa esittelevä video.

Viime viikolla kerroimme Valkoisen talon väittäneen, että presidentti Donald Trump tapaisi pian videopelialan edustajia liittyen jälleen keskustelun kohteeksi nousseeseen peliväkivaltaan. Tuolloin suurimpia peliyhtiöitä edustava Entertainment Software Association hämmästyi väitteestä, sillä ketään pelialan edustajia ei ollut tapaamiseen kutsuttu, kun Valkoisen talon lehdistösihteeri jo kertoi asiasta julkisuudessa.

Lopulta kutsut kuitenkin saatiin matkaan, ja tapaaminen järjestettiin Valkoisessa talossa eilen. Paikalla olivat Varietyn mukaan muun muassa ESA-kauppajärjestön johtaja Mike Gallagher, Bethesdan emoyhtiön ZeniMax Median toimitusjohtaja Robert Altman, Take-Two Interactiven toimitusjohtaja Strauss Zelnick, sekä ikärajoista Pohjois-Amerikassa päättävän ESRB:n johtaja Pat Vance.

Väittelyn vastapuolella olivat muun muassa konservatiivisen Media Research Centerin sekä mediaväkivaltaa vastustavan Parents Television Councilin edustajat. PC Gamer raportoi, että tapaaminen sujui tulenarasta aiheesta huolimatta kohteliaissa merkeissä.

Pelialan edustajat vetosivat tutkimustietoon siitä, että peliväkivallan ja todellisen väkivallan välillä ei ole osoitettua vaikutussuhdetta, ja ESRB avasi luokitusjärjestelmäänsä, joka on tarkoitettu auttamaan vanhempia lasten pelikulutuksen valvomisessa. Vastapuolelta vaadittiin videopeleille entistä tiukempaa säätelyä ja vedottiin tapauksiin, joissa ampumasurmien tekijöillä on ollut aktiivinen videopeliharrastus.

Jo ennen tapaamista myös kansainvälinen pelikehittäjien yhdistys IGDA otti asiaan tiukkasanaisesti kantaa Twitterissä. IGDA:n lausunnossa kommentoitiin videopelien ja aseväkivallan suhdetta jyrkästi: ”Meitä ei tulla käyttämään syntipukkina.”

Alta näet Valkoisen talon tilaisuudessa esitetyn videon, johon on koostettu väkivaltaisia hetkiä eri videopeleistä. PC Gamer kiinnittää huomiota siihen, että videolla näytetään monenlaista väkivaltaa, vaikka Yhdysvalloissa nyt käyty keskustelu koskee pääasiassa ampuma-aseilla tehtyä väkivaltaa.

Muropaketin uusimmat