UUSIMMAT

Valorantin kohua herättäneet huijauksenesto-ohjelmat toimivat – huijareita on vähemmän kuin koskaan aiemmin

24.10.2021 12:58 | Muropaketin toimitus

Riot on paljastanut Valorant-verkkoräiskinnän huijareiden pysyneen kurissa.

Yhtiö julkaisi peliin viime vuonna Vanguard-huijauksenesto-ohjelman, joka tuolloin herätti närää monissa pelaajissa, koska se käynnistyi jo koneen boottausvaiheessa. Puolitoistavuotta myöhemmin ratkaisu on tuottanut tulosta.

Tuoreessa blogimerkinnässään kehittäjä paljastaa, että Valorantin huijausten määrä on alhaisin koskaan. Taistelu huijareita vastaan on silti studion mukaan ”jatkuvaa taistelua”, mutta toistaiseksi Riot on pysynyt kilpailussa edellä.

Studio kuitenkin myöntää, että huijareista ei koskaan päästä täysin eroon, mutta että kehittäjät aikovat pitää huolen siitä, ettei huijaaminen ole koskaan toimiva tapa saada kilpailullista etulyöntiasemaa Valorantissa.

Valorantin huijaukseneston suosio on alkanut näkyä muissa valmistajissa, sillä muun muassa Activision ilmoitti hiljattain, että se aikoo tuoda Call of Dutyyn hieman vastaavantasoisen huijauksenestojärjestelmän.

Lue myös: Activision otti järeet aseet käyttöön – uusi huijauksenesto-ohjelma ei varmasti ole kaikkien pelaajien mieleen