UUSIMMAT

Valve aikoo tarjota pelikehittäjille tulevaisuudessa parempaa pelejä koskevaa markkinadataa

30.06.2018 16:35 | Muropaketin toimitus

Steamin yksityisyysasetukset muuttuivat alkuvuodesta, jonka vuoksi pelejä koskevaa dataa jakanut Steam Spy ei voinut jatkaa toimintaansa. Nyt Valve on luvannut korvata Steam Spyn paremmalla vaihtoehdolla.

Valve päivitti alkuvuodesta Steamin yksityisyysasetuksia, jonka vuoksi esimerkiksi lista siitä, mitä pelejä käyttäjä omistaa, ei ole enää oletuksena julkinen. Tämän vuoksi Valven API:in perustuva kolmannen osapuolen palvelu Steam Spy joutui sulkemaan ovensa.

Steam Spyn avulla pelaajat ja kehittäjät pystyivät seuraamaan muun muassa kuinka monta kopiota tietyt pelit olivat myyneet. Tieto oli tärkeä erityisesti indie-pelien kehittäjille, joilla ei ollut välttämättä muita keinoja seurata, kuinka esimerkiksi muut saman genren pelit olivat myyneet lähiaikoina.

Valven edustaja Jan-Peter Ewertin mukaan Steam Spy oli hieno palvelu, mutta sen antama data ei ollut aina kovin tarkkaa. PCGamesN:n mukaan Valve kehittääkin paraikaa pelistudioiden käyttöön uutta palvelua, joka tarjoaisi paljon erilaista dataa Steamissa myydyistä peleistä. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin palvelu julkaistaan kehittäjien käyttöön.