Valve muuttaa Counter-Strike: Global Offensiven matchmakingia huijareiden torjumiseksi

16.11.2017 09:07 | Muropaketin toimitus

Valve lisää Counter-Strike: Global Offensiven matchmakingiin uuden Trust Factor -ominaisuuden. Pelaajan luotettavuutta mittaava ominaisuus yrittää kitkeä huijareita pois suositusta verkkoräiskinnästä.

Counter-Strike: Global Offensive (2012) saa uuden ominaisuuden, jota Valve kutsuu nimellä Trust Factor. ”Luottamustekijä” on uusi lisäys eSports-lajinakin suositun Counter-Striken matchmakingiin, raportoi Destructoid.

Trust Factor on muutos viime vuonna ilmestyneeseen, huijareiden torjumiseen suunniteltuun Prime Matchmakingiin, joka vaati pelaajia lisäämään puhelinnumeron käyttäjätililleen. Tämä muodosti Valven mukaan tiukan vedenjakajan CS:GO:n pelaajayhteisöön, ja nyt tulevan uudistuksen on tarkoitus helpottaa tilannetta.

CS:GO:n uusi Trust Factor ei valvo pelaajan käytöstä ainoastaan Counter-Strikessa, vaan myös muissa Steam-peleissä. Jos siis pelaajan on raportoitu huijanneen muissa Steam-peleissä, vaikuttaa se matchmakingiin CS:GO:ssa. Lisäksi ottelunmuodostukseen vaikuttaa ainakin CS:GO:ssa kertynyt peliaika.

Kritiikkiä herättää varmasti se, että Valve on kertonut Trust Factorin ottavan huomioon muitakin ominaisuuksia, muttei ole paljastanut, mistä ominaisuuksista on kyse. Järjestelmä on siis läpinäkymätön.

”Emme julkaise täyttä listaa Trust Factorin tekijöistä matchmaking-järjestelmässä”, Valve kertoo päivityksessään. ”Emme halua pelaajien joutuvan huolehtimaan mistään tietyistä toiminnoista, kun he pelaavat CS:GO:ta tai muita Steamin pelejä.”

 

Muropaketin uusimmat