UUSIMMAT

Valven Artifactin syöksylle ei näy loppua – Tippui Steamin sadan pelatuimman pelin joukosta

30.12.2018 14:01 | Muropaketin toimitus | 1

Vain muutama viikko sitten julkaistu Valven Artifact floppasi pahasti julkaisunsa kohdilla, eikä pelaajalukujen syöksylle ole näkyvissä loppua.

Artifactia testasi heti julkaisun alla jo sinällään melko pieni 60 000 pelaajan joukko, mutta julkaisun jälkeen Valven digitaalisen korttipelin tilanne on vain pahentunut. Pelaajia on menetetty tuhansien päivävauhdilla ja viime yönä Artifact tippui ensimmäistä kertaa Steamin sadan pelatuimman pelin joukosta vain 4022 yhtäaikaisella pelaajalla.

Artifactin edelle kiirivät Valven omista peleistä Team Fortress 2, Dota 2, Counter-Strike: Source sekä Global Offensive, Left 4 Dead 2 ja Portal 2. Muista peleistä suositumpia olivat muun muassa Idle Champions of the Forgotten Realms ja The Sims 3.

Valve yritti parannella Artifactin tilannetta aikaisemmilla päivityksillä, jotka lisäsivät peliin progressiota ja chatin. Toistaiseksi päivitykset eivät kuitenkaan nähtävästi ole tehonneet pelaajaluvun elvyttämisessä. Artifactin on kuitenkin määrä saapua ensi vuonna myös mobiililaitteille, jotka voisivat antaa pelille uuden mahdollisuuden.

Artifactin ahdinko ennustettiin jo Muropaketin arvostelussa: Artifact on loistava korttipeli, jonka elinkaari saattaa silti jäädä hyvin lyhyeksi

 

Keskustelu

Voi kunpa kehittäjät viimeinkin ymmärtäisivät että pelit pitää tehdä loppuun ennen julkaisua, eikä julkaista jo alpha-vaiheessa raakileena ja antaa massojen tehdä alpha-testausta. Saisi useampi potentiaalinen peli paremman mahdollisuuden, eikä menisi kehityskustannukset hukkaan peli flopatessa…

Muropaketin uusimmat