UUSIMMAT

Valven Artifactista julkaistiin yhden ottelun edestä pelikuvaa – Ei todellakaan mikään Hearthstone-klooni

01.09.2018 13:19 | Muropaketin toimitus

Valve on esitellyt tulevaa Artifact-korttipeliään PAX West -pelimessuilla. Pelikuvan perusteella Artifact tulee olemaan melko monimutkainen korttipeli eikä mikään Hearthstone-klooni. Myös pelin rahoitusmalli eroaa totutusta. 

Valve julkisti Dota 2 -teemaisen Artifactin jo viime vuonna The International 7 Dota 2 -turnauksen yhteydessä. Monet pelaajat ovat tähän saakka pelänneet, että Artifactista tulisi jälleen uusi Blizzardin Hearthstone-kopio. Nyt PAX West -pelimessuilla julkaistun pelikuvan perusteella on kuitenkin turvallista todeta, että Artifact on kaikeksi onneksi paljon syvällisempi korttipeli.

IGN:n julkaisemassa pelikuvassa nähdään kokonainen Artifact-ottelu. Artifactin pelilauta jakautuu kolmeen osaan, joista jokaisella pelataan omaa ”pienpeliä”, vaikkakin jotkin taitat voivat vaikuttaa myös useampaan laudan osaan. Pelin voittaja on se, joka onnistuu tuhoamaan kaksi vihollisen tornia ensimmäisenä, eli voittamaan kaksi pelilautaa. Pelin voi voittaa myös voittamalla saman laudan kahteen kertaan, eli tuhoamalla tornin lisäksi Ancientin.

Artifactin säännöt ovat hieman monimutkaisemmat verrattuna Hearthstoneen. Sankarit jakautuvat neljään eri väriin, jotka vaikuttavat muun muassa pelattavissa oleviin taikoihin. Pelikierrosten välillä pelaajat voivat ostaa lisää kortteja kullalla, jota saadaan vihollisen korttien tuhoamisesta. Tarkemman katsauksen Artifactin sääntöihin voi katsoa alla näkyvästä IGN:n videosta.

Artifact eroaa Hearthstonesta ja muista nykyisistä digitaalisista korttipeleistä myös rahoitusmallillaan. Peruspeli maksaa 20 dollaria, jonka lisäksi kaikki lisäkortit on ostettava oikealla rahalla, eikä niitä ole mahdollista hankkia peliä pelaamalla. Toisaalta kortteja voi myydä ja vaihtaa Steam Marketplacen kautta vapaasti ja pelaajille annetaan mahdollisuus lainata omaa korttipakkaa muille pelaajille. Valve onkin painottanut, että maksullisuudesta huolimatta tarkoituksena on luoda edullinen korttipeli.

Artifactista julkaistaan lisää pelikuvaa kello 20 alkaen Steam.tvn kautta.