UUSIMMAT

Venäjän puolustusministeriö käytti pelikuvaa todistaakseen USA:n ja Isisin yhteistyön

15.11.2017 09:05 | Muropaketin toimitus

Venäjän puolustusministeriön kerrotaan julkaisseen kuvan, jonka väitettiin todistavan Yhdysvaltain ja Isisin yhteistyön. Kuva oli kuitenkin peräisin AC-130 Gunship Simulator -mobiilipelistä.

Videopelien kuvamateriaali päätyy välillä erikoisiin paikkoihin, jopa uutislähetyksiin. Esimerkiksi BBC on aikanaan käyttänyt uutisissa YK:n logon sijaan Halo-peleistä tuttua UNSC:n logoa, ja aiemmin tänä vuonna CNN:n jutussa nähtiin kuva Fallout 4:n (2015) hakkerointiruudusta.

Nyt pelikuvan käyttöön on sortunut Venäjän puolustusministeriö. Eurogamer kertoo, että puolustusministeriö julkaisi kuvan, joka heidän mukaansa todistaa Yhdysvaltain tukevan Isisiä. Kuva esitti puolustusministeriön mukaan USA:n vartioimaan Isisin saattuetta Syyrian ja Irakin rajalla.

Kävipä kuitenkin niin, että kyseinen kuva on tosiasiassa pienen Byte Conveyor Studios -kehittäjän mobiilipelistä AC-130 Gunship Simulator. Kyseessä on kaikenlisäksi suora kuvakaappaus studion YouTubeen lataamalta videolta, jonka voit katsoa alta. On vaikea kuvitella, että kyseessä voisi olla vahinko, ja asian tultua julkisuuteen kuva onkin poistettu puolustusministeriön Twitter-kanavalta.

Alla olevasta journalisti Eliot Higginsin twiitistä näet alkuperäisen kuvan englanninkielisellä otsikolla. Lisätietoja pelistä löytyy IndieDB:stä.

Muropaketin uusimmat