Verkkopeli DayZ muuttuu kaikkialla, jotta se sallittaisiin myös Australiassa

13.08.2019 13:00 Muropaketin toimitus

DayZ-selviytymispeliin on luvassa päivityksiä, joilla se mukautuu Australian lainsäädännön mukaiseksi.

Bohemia Interactive julkaisi vanhan selvitymispelinsä DayZ:n Xbox Onelle keväällä ja PlayStation 4:lle kesän kynnyksellä. Nyt pelillä on kuitenkin vaikeuksia päästä markkinoille Australiassa.

Kuten Kotaku kertoo, kiellettiin tiukasta pelisensuuristaan tunnetussa Australiassa ensin DayZ:n fyysinen julkaisu ja pian myös digitaalinen versio. Nyt kehittäjät etsivätkin tapoja, joilla peli saadaan tuotua Australian markkinoille, ja tämä tietää muutoksia kaikkien pelaajien pelikokemukseen.

Kotakun mukaan Bohemia Interactive tulee nimittäin päivittämään pelinsä Australian lainsäädännön mukaiseksi kaikilla markkina-alueilla. Kehittäjien mukaan he haluavat tarjota mahdollisuuden yhteispeliin kaikille pelaajille, joten peliä täytyy muuttaa maailmanlaajuisesti kaikilla alustoilla.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitä kaikkea pelissä muutetaan, mutta Kotaku arvelee muutosten liittyvän huumeidenkäyttöön pelimaailmassa. Tarkempia tietoja päivityksen sisällöstä on varmasti tulossa pian.

DayZ on postapokalyptinen selviytymispeli, jossa pelaajia uhkaavat toiset pelaajat, nestehukka sekä verenhimoiset zombiet. Arviomme tuoreesta PS4-versiosta voit lukea alta.

Arvostelu: PlayStation 4:n DayZ on ruma ja ankea selviytymispeli, jolle pitäisi omistaa koko elämänsä