UUSIMMAT

Video: Alone in the Dark -pelit synnyttivät selviytymiskauhun tyylilajin – miksi ne katosivat?

30.03.2021 12:31 | Muropaketin toimitus

Alone in the Dark oli aikanaan uranuurtaja, mutta tällä vuosituhannella pelit ovat hautautuneet keskinkertaisuuden suohon.

Infogramesin vuonna 1992 käynnistämä Alone in the Dark on käytännössä ensimmäisiä selviytymiskauhupelejä, joka edelsi siis monilla vuosilla Resident Evilin ja Silent Hillin kaltaisia klassikoita. Alkuperäiset Alone in the Dark -pelit muistetaankin peligenren merkkiteoksina, mutta sittemmin sarjan taival on ollut kivinen.

GamingBoltin tuore video ruotii läpi koko Alone in the Darkin hankalan historian. Alkuosien jälkeen pelisarja ei ole millään ilveellä onnistunut kilpailemaan suurempien ja parempien kauhupelien kanssa. Sarjan edellinen peli, vuonna 2015 ilmestynyt tiimiräiskintä Alone in the Dark: Illumination olikin sitten jo todellinen turjake, jolla on Metacriticissä säälittävä 19 pisteen keskiarvo.

Koskaan ei voi tietää, etteikö Alone in the Dark tekisi vielä kunniakasta paluuta kauhupelien eturintamaan. Tällä hetkellä mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että pelisarjaa kannattaisi enää herättää henkiin.

GamingBoltin videon näet alta.