Vieläkö on tilaa uudelle battle royalelle? MOBA-peli Battlerite poikii sellaisen syyskuussa

13.08.2018 11:00 | Muropaketin toimitus

MOBA-peli Battleritelle suunniteltu battle royale -moodi on muuttunut itsenäiseksi peliksi, joka julkaistaan early access -versiona ensi kuussa.

Viime vuonna PC:lle ilmestyneen MOBA-peli Battleriten oli määrä saada oma battle royale -moodinsa, mutta toisin kävi. Kuten PC Gamer raportoi, on pelimoodi päätetty muuttaa itsenäiseksi peliksi, joka näkee päivänvalon syyskuussa.

Battlerite Royale -nimellä kulkeva peli päätettiin kehittäjien mukaan muuttaa omaksi pelikseen, koska se antoi heille enemmän vapautta suunnittelussa. Tuoreessa blogipäivityksessä Stunlock Studios kuvailee myös ”peliyhteisön valtavan reaktion” ajaneen heitä viemään pelin pidemmälle.

Battlerite Royalen luvataan säilyttävän peruspelin taistelujärjestelmän ennallaan, mutta kaikki pelin hahmot on uudistettu battle royalea varten. Pelaajien Battleritessa ansaitsema kosmeettinen sisältö siirtyy sekin sellaisenaan uuteen peliin, ja lisäosien ostajille on myös luvassa bonuksia.

Battlerite Royale ilmestyy syyskuussa early access -versiona, ja sen suljettuun beta-testiin pitäisi pystyä hakemaan mukaan tästä päivästä alkaen. Tilannetta voi seurata Battleriten sivuilta.

Battle royale -pelien suosio räjähti talven aikana Fortniten noustessa todelliseksi pelimaailman ilmiöksi. Kilpailijoita on ilmestynyt markkinoille reipasta tahtia, mutta Fortniten ja PlayerUnknown’s Battlegroundsin rinnalla menestystä voi olla vaikea löytää. Esimerkiksi Radical Heights -räiskintäpeli floppasi keväällä pahasti, mikä johti kehittäjästudio Boss Key Productionsin sulkemiseen.