Uusimmat

Viikinkipeli Valheimin suosio jatkaa kasvuaan – nousi Steamin kaikkien aikojen suosituimpien pelien joukkoon

23.02.2021 07:00 Muropaketin toimitus

Miljoonia kappaleita muutamassa viikossa myynyt selviytymispeli Valheim on saavuttanut jälleen uuden kunnioitettavan rajapyykin.

Viisihenkisen Iron Gate Studion ensimmäinen selviytymispeli on osunut kultasuoneen, sillä kolmen miljoonan pelaajan lisäksi se on noussut Steamin kaikkien aikojen suosituimpien pelien joukkoon. Steam-statistiikkaa keräävän Steam Chartsin mukaan peliä pelasi sunnuntaina yhteensä 502 387 pelaajaa samanaikaisesti, mikä nostaa Valheimin palvelun viidenneksi suosituimmaksi peliksi. Taakse jäävät muun muassa hittipelit Fallout 4, Among Us ja Grand Theft Auto V.

Listalla seuraavana olevaan Cyberpunk 2077:ään on tosin vielä matkaa, sillä CD Projekt Redin odotettua roolipeliä pelasi parhaimmillaan yli miljoona samanaikaista pelaajaa. Tosin pelit valmistaneiden studioiden kokoero on myös merkittävä.

Yllätyshitiksi nousseen Valheimin kehittäjät ovat luvanneet jatkavansa pelin päivitystä parhaimpansa mukaan. Loppuvuodelle onkin luvassa isompia laajennuksia, jotka lisäävät rakennusmateriaaleja, seikkailtavaa ja kokonaan uuden biomin.