Viikon peliuutiset: Call of Duty -elokuva, peleihin kohdistuvia syytöksiä, aina vain loottibokseja…

18.02.2018 10:05 | Muropaketin toimitus

Viikon aikana on uutisoitu muun muassa studioiden loottibokseja koskevista kommenteista, sekä tekeillä olevan Call of Duty -elokuvan mahdollisesta ohjaajasta. Videopelejä on myös syytetty niin ylinopeudesta kuin kouluammuskelustakin.

Kulunut viikko on jälleen ollut vilkas videopelirintamalla. Listasimme viikon suurimmat ja kiinnostavimmat uutiset.

Brittimies kaahasi ylinopeutta poliiseja pakoon – Syyttää Grand Theft Auto -pelejä

Viikon ensimmäiset videopeleihin kohdistuvat erikoiset syytökset tulivat brittimieheltä, joka lähti pakenemaan poliisiautoa, kaahasi ylinopeutta ja syytti teoistaan GTA-pelien aiheuttamaa hypnoosia.

Kentuckyn kuvernööri syyttää Floridan kouluampumisesta videopelejä, vaikka todisteet puuttuvat

Möyhemmin viikolla yhdysvaltalainen kuvernööri esitti mediassa lisää syytöksiä videopelejä kohtaa. Hänen mukaansa Floridan keskiviikkoisen kouluammuskelun syy on väkivaltaisissa videopeleissä, vaikka mitään varsinaisia todisteita hänellä ei ollutkaan tarjota väitteidensä tueksi.

Valve poisti julkaisijan pelit Steamista arvostelumanipuloinnin vuoksi

Pelijakelupalvelu Steamia ylläpitävä Valve joutui poistamaan pelikaupan valikoimasta kaikki kehittäjä Insel Gamesin pelit, kun paljastui, että yhtiön toimitusjohtaja vaati työntekijöitä ostamaan yhtiön pelejä sekä jättämään niistä positiivisia arvioita palveluun.

Kehittäjät lupaavat: Sea of Thievesiin ei koskaan tulla tuomaan loottibokseja

Viikon aikana on myös nähty uusia kommentteja pelialalla käyvässä loottiboksikeskustelussa. Ensin maaliskuussa julkaistavan Sea of Thievesin kehittäjät kertoivat, ettei peliin tulla koskaan lisäämään loottilaatikoita, ja myöhemmin myös The Witcher -peleistä tunnettu CD Projekt Red tylytti mikromaksuilla rahastamista.

Call of Duty lopultakin valkokankaille? Elokuvalle on saattanut viimein löytyä ohjaaja

Kerroimme myös, että pari vuotta suunnitteilla ollut Call of Duty -sarjaan perustuva elokuva on ehkä viimein löytänyt ohjaajan. Elokuvan ohjaamisesta käydään neuvotteluja tulevan Sicario 2: Soldado -elokuvan ohjaajan kanssa.

Onko tässä vuoden tylsin ja typerin peli – Iske kaunottaria yksin kotisohvalla piereskellen

Kevään tunkkaisin pelijulkaisu saattaa olla maaliskuussa ilmestyvä Super Seducer, jossa opetellaan iskemään naisia kahvilassa, toimistossa tai baarissa. Peli osoittaa ainakin sen, kuinka kaukana voi olla ajan hermolta.

Muropaketin uusimmat