Viikon peliuutiset: PlayStation 5 -huhut torpattiin, loottibokseista sakkoja, pelilegenda paljastui huijariksi…

15.04.2018 11:00 | Muropaketin toimitus

Kuluneen viikon aikana useat lähteet ovat torpanneet PlayStation 5:n ilmestymishuhuja, ja Bethesda puolestaan on vihjaillut seuraavasta Doom -pelistä.

Takana on jälleen vilkas viikko videopelien maailmassa. Kokosimme yhteen viikon suurimmat ja kiinnostavimmat uutiset.

Pelisivusto: Useat lähteet vahvistavat, että PlayStation 5:ttä saadaan vielä odottaa

Edellisellä viikolla levinnyt huhu PlayStation 5:n ilmestymisestä jo tänä vuonna näyttää olevan potaskaa. Useiden pelistudioiden ohella myös analyytikko Michael Pachter on ilmaissut skeptisyytensä asiasta.

Etelä-Korea sakottaa peliyrityksiä lähes miljoonalla dollarilla loottilootien epäselvyyksien vuoksi

Loottiboksit synnyttivät viime vuonna runsaasti kritiikkiä, mikä on käynyt jo useille pelistudioille kalliiksi menetettyjen myyntien kautta. Nyt Etelä-Koreassa on sakotettu suurimpia kehittäjiä siitä, että loottilaatikoiden todennäköisyyksistä on annettu kuluttajille väärää tietoa.

Billy Mitchellin huijaukset varmistuivat – kaikki ennätykset poistettiin tulostaululta

Billy Mitchell on yksi maailman tunnetuimmista pelaajista, ja hänellä oli pitkään hallussaan jopa alkuperäisen Donkey Kongin maailmanennätys. Nyt hiljattain nousseet huijausepäilyt ovat osoittautuneet tosiksi, ja kaikki Mitchellin ennätykset on poistetty Twin Galaxiesin listoilta.

Helvetti maan päällä: Doom 2 saatetaan hyvinkin julkistaa E3-messuilla

Bethesda on luvannut kesäkuun E3-messuille koko joukon pelijulkistuksia, ja yksi niistä näyttää olevan seuraava Doom-peli. Bethesda-johtaja Pete Hines nimittäin piilotti haastattelukommenttiinsa melko selvän vihjauksen Doom 2:sta.

Pelikeräilijän yllättävä löytö: NES-pelikaseteissa on salakuljetettu huumeita

Perjantaina kerroimme myös, että yhdysvaltalainen pelikeräilijä löysi kahden vanhan NES-pelikasetin sisältä huumeita. Näyttää siltä, että pelejä on saatettu aikanaan käyttää huumeiden salakuljetukseen Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä.

Suomalainen tutkimus: Pelaaminen ei ole todellisuuspakoa tai pelkkää hauskanpitoa

Tuore suomalainen väitöstutkimus tarjoaa uutta tietoa siitä, mikä pelaamisessa vetää puoleensa. Turun yliopiston Jukka Vahlon kyselytutkimuksessa analysoidaan pelaamisen perusmieltymyksiä.