UUSIMMAT

Viime viikolla hyväksikäytöstä syytetty pelikehittäjä on kuollut

02.09.2019 11:40 | Muropaketin toimitus

Night in the Woods -pelistä tunnettu pelisuunnittelija ja säveltäjä Alec Holowka on kuollut, kertoo pelikehittäjän sisko.

Viime viikolla pelimaailma kohisi, kun useita pelikehittäjiä syytettiin julkisesti seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä. Yksi syytetyistä oli Alec Holowka, joka tunnetaan parhaiten pari vuotta sitten ilmestyneestä Night in the Woods -seikkailupelistä (kuvassa).

Nyt Holowka on kuollut, raportoi Kotaku. Asian kertoi julkisesti pelisuunnittelijan sisko Eileen Holowka, jonka mukaan Alec sai viime päivinä tukea kriisihoidosta kotonaan Kanadassa. Sisko kertoi Holowkan olleen itsekin kaltoinkohtelun uhri ja kärsineen persoonallisuus- ja mielialahäiriöistä.

Asiaa koskevat uutiset eivät suoraan kerro Holowkan kuolinsyytä.

Syytökset Alec Holowkaa vastaan toi ensimmäisenä esiin pelikehittäjä Zoe Quinn, joka syytti tätä seksuaalisesta ja henkisestä pahoinpitelystä. Kotakun mukaan muut kehittäjät ovat sittemmin jakaneet Quinnin kertomusta puoltavia kokemuksia, ja jopa Night in the Woodsin toinen kehittäjä Scott Benson kertoi lausunnossaan, että taustalla on paljon enemmän kuin vain yhden henkilön syytökset.

”En esitä etteikö hän olisi vastuussa aiheuttamastaan vahingosta, mutta syvällä sisällään hän vain halusi tarjota ihmisille huolenpitoa ja ystävällisyyttä”, kirjoittaa Eileen Holowka veljestään.

Muropaketin uusimmat