Viime vuoden hittipeli poltti tekijät loppuun – ”Emme nähneet perheitä tai ystäviä kolmeen kuukauteen”

19.06.2021 18:22 | Muropaketin toimitus

Viime vuonna valtavaan suosioon räjähtänyt Among Us ei ole ollut kehittäjillä sellainen ilouutinen kuin olisi voinut toivoa.

Anthony Padillan haastateltavana olleet kehittäjät paljastivat, että viime kesänä räjähtänyt suosio ei ole ollut kehittäjille pelkkää iloa ja menestystä. Pikemminkin päinvastoin, kun peliin pariin saapui useita miljoonia uusia pelaajia ja kaikki katseet kääntyivät alkujaan vain kolmen kehittäjän suuntaan, Innerslothin tekijät polttivat itsensä loppuun suosion vuoksi.

”Paine tehdä asioita nopeasti oli äärimmäisen korkea. Syyskuusta joulukuuhun puhuimme Xboxille ja PlayStationille. He halusivat saada Among Usin omille alustoilleen, jossa kestää usein kuukausia – siis puolesta vuodesta vuoteen. Me taas ajattelimme hoitaa sen kolmessa kuukaudessa”, pelin artisti Amy Liu kertoo.

Kolmikko paljastaakin, etteivät he ennättäneet nähdä perheitään ja ystäviään tuona aikana, ja kun päälle osui vielä Covid-19-pandemia, monet heistä vietti pyhät ja lomat ypöyksin.

He eivät kuitenkaan kiellä sitä, etteikö pelin menestys ja siitä saadut tulot auttaneet ja helpottaneet muita elämän osa-alueita, mutta silti varsinainen pakotettu pelinkehitys ja faneilta saatu kielteinen palaute uhkasi samalla polttaa kehittäjät pysyvästi ja pistämään pillit pussiin lopullisesti.

Tällä hetkellä Innersloth on kuitenkin hyvässä asemassa kehittäjien mukaan, sillä heidän ei tarvitse enää kiirehtiä uusien päivitysten ja korjausten suhteen, vaan he voivat käyttää inhimillisemmin aikaa uuden sisällön kehitykseen ja järkevämpään julkaisutahtiin.