Viisi upeaa tapaa, jolla Spyro Reignited Trilogysta tehtiin uskollinen alkuperäisille peleille

06.11.2018 12:00 | Muropaketin toimitus

Spyro Reignited Trilogyn kehityksessä on todellakin nähty vaivaa, jotta pelit näyttäisivät ja tuntuisivat samalta kuin alunperin 90-luvulla. Listasimme kehittäjien erikoisimmat temput.

Alkuperäisen PlayStationin suosittu seikkailu- ja tasohyppelypelien sarja Spyro the Dragon tekee paluun ensi viikolla, kun Spyro Reignited Trilogy ilmestyy PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Insomniac Gamesin klassiset kolme Spyro-peliä on tehnyt uudelleen Toys for Bob -pelistudio, joka on PlayStation Accessin mukaan joutunut turvautumaan yllättäviin kikkoihin tuodakseen pelit uudelle sukupolvelle.

Listasimme alle viisi erikoista asiaa Spyro Reignited Trilogyn kehityksestä.

1) Lähdekoodia ei saatavilla

Spyro-pelien uusintaversioita lähdettiin toteuttamaan Insomniac Gamesin siunauksella ja heidän neuvojensa saattelemana, mutta syystä tai toisesta alkuperäisten pelien lähdekoodia ei ole lainkaan saatavilla. Tämän vuoksi Toys for Bob joutui koodaamaan erillisen ohjelman nimeltä Spyro Scope, joka taltioi pelidataa livenä kehittäjien pelatessa Spyro-pelejä PS1-emulaattorilla.

Ainoastaan tällä tapaa kehittäjien oli mahdollista saada talteen esimerkiksi Spyron tarkat ulottuuvuudet pelikuvassa. Spyro Scopen ansiosta lohikäärmesankari siis esimerkiksi juoksee juuri niin kovaa ja hyppää ruudulla juuri niin korkealle kuin alkuperäisissä peleissä.

2) Kaikki sisältö etsittiin pelaamalla

Koska lähdekoodia ei siis ollut saatavilla, ei kehittäjillä ollut myöskään kätevää listaa kaikista pelimaailman esineistä, hahmoista ja yksityiskohdista. Niinpä Toys for Bob -studion työntekijät joutuivat yksinkertaisesti koluamaan läpi kaikkien kolmen Spyro-pelin maailmat ja listamaan manuaalisesti joka ikisen löytämänsä esineen. Tämän listan pohjalta päästiin sitten eteenpäin kehityksessä.

3) Virhe korjattiin fanien ansiosta

Edelliseen pelimaailman yksityiskohtien kirjaamiseen liittyy myös virhe, jonka kehittäjät huomasivat tehneensä ainoastaan siksi, että he todellakin seuraavat pelistä käytävää some-keskustelua. Kokoelman yhdestä pelistä löytyy pieni easter egg -salaisuus – keiju, joka pitää kylttiä, jossa lukee vain ”Punk”– ja kuinka ollakaan, Toys for Bob oli missannut tämän yksityiskohdan.

Eräs pelisarjan fani kuitenkin muisteli yksityiskohtaa Spyro-pelien Reddit-keskustelussa, josta kehittäjät huomasivat sen. Kehitys oli ilmeisesti jo pitkällä, mutta studio ehti vielä etsiä punk-keijun ja lisätä sen myös pelin remake-versioon.

4) Musiikin äänet tunnistettiin korvakuulolta

Alkuperäisten Spyro-pelien musiikeista vastaa Stewart Copeland, joka tunnetaan myös The Policen rumpalina. Sävellykset ovat pelihistorian parhaimmistoa ja osa pelien viehätystä, joten totta kai nekin piti jäljentää uskollisesti. Mitään tarkkoja tietoja instrumentaatiosta ei kuitenkaan ollut tallella.

Toteuttaakseen sävellykset uudelleen, hankkivat Toys for Bobin kehittäjät käsiinsä aikanaan 1990-luvulla käytetyt äänipankit ja yrittivät niistä tunnistaa korvakuulolta jokaisen musiikissa kuuluvan äänen. Aivan jokaista ääntä ei siltikään saatu löydettyä, mutta studio meni tässäkin suhteessa niin pitkälle kuin mahdollista, jotta uusintaversio muistuttaisi alkuperäistä.

5) Uudistukset on tehty varoen

Spyro Reignited Trilogy sisältää luonnollisesti monia uudistuksia, sillä onhan kokoelman tarkoitus päivittää pelit nykypelaajille sopiviksi. Tämän vuoksi esimerkiksi kontrolleja on muutettu siten, että kameraa voi ohjata vapaasti oikealla analogisauvalla, ja musiikista on tehty dynaamista, eli se muuttuu pelitilanteen mukaan.

Vanhan liiton pelaajille on kuitenkin tarjolla vaihtoehtoja. Pelin asetuksista saa päälle myös alkuperäisen, samaa teemaa looppaavan soundtrackin, sekä alkuperäiset kontrollit, joilla kameraa ohjataan olkanapeista. Toys for Bob on siis huomioinut myös alkuperäisiin peleihin tottuneet retropelaajat.

Spyro Reignited Trilogy ilmestyy tiistaina 13. marraskuuta. Alta näet pelin trailerin.