UUSIMMAT

Vuoden 2011 tsunamin takia hyllytetty japanilaispeli Disaster Report 4 näkee viimein päivänvalon

14.08.2018 13:54 | Muropaketin toimitus

Pian Japanissa julkaistava Disaster Report 4 Plus: Summer Memories vie pelaajan keskelle katastrofialuetta.

Japanilainen, urbaaneihin katastrofeihin keskittyvä pelisarja Disaster Report käynnistyi vuonna 2002 PlayStation 2:lla, mutta vuonna 2011 sen historia tyssäsi kuin seinään. Silloin Irem-studion oli määrä julkaista jo neljäs Disaster Report -peli, mutta maaliskuussa 2011 Tōhokun maanjäristys ja tuhoisa tsunami tekivät sen julkaisun käytännössä mahdottomaksi.

Nyt, yli seitsemän vuonna myöhemmin, on peli viimein näkemässä päivänvalon. Destructoid raportoi, että nykyään nimeä Disaster Report 4 Plus: Summer Memories -kantava toimintaseikkailu on viimein ilmestymässä Japanissa PlayStation 4:lle. Nykyisen version pelistä on kehittänyt sarjan oikeudet hankkinut Granzella, jonka mukaan julkaisun takana ovat fanien innokkaat vaatimukset.

Disaster Report 4 vie pelaajan keskelle suurkaupunkiin iskevää katastrofia, joka vaikuttaa trailerin perusteella olevan maanjäristys. Tehtävänä on selvitä hengissä kaupungin sortuessa ja tehdä yhteistyötä henkilöhahmojen kanssa, joita pelissä kerrotaan olevan yli 60.

Myös PlayStation VR:ää tukeva Disaster Report 4 Plus: Summer Memories ilmestyy Japanissa lokakuussa, ja 16. elokuuta siitä julkaistaan myös demo, jonka voivat ladata kaikki, jotka ovat luoneet itselleen japanilaisen PSN-tilin. Pelin ilmestymisestä länsimaissa ei ole tarkempaa tietoa, mutta sarjan ensimmäiset pelit julkaistiin aikanaan myös Yhdysvalloissa ja Euroopassa.

Alta Disaster Report 4 Plus: Summer Memoriesin trailerin.

Muropaketin uusimmat