UUSIMMAT

Detective Pikachu ja muut – Esittelyssä vuoden 2019 videopeleihin pohjautuvat elokuvat

30.01.2019 12:00 | Tuukka Hämäläinen

Vuonna 2019 ilmestyy useampia peleihin perustuvia elokuvia. Kokosimme yhteen tänä vuonna varmasti ja melko varmasti ilmestyvät pelileffat.

Peleihin perustuvat elokuvat eivät ole erityisen hyvässä maineessa, vaikka viime vuotinen Tomb Raider saikin kriitikoltamme poikkeuksellisen paljon kiitosta. Tämä ei kuitenkaan estä Hollywoodia kehittämästä koko ajan enemmän ja enemmän pelileffoja.

Kuten syksyllä järjestämämme äänestyskin osoittaa, on parhaillaan tekeillä ainakin toistakymmentä peleihin perustuvaa elokuvaa, ja niistä ilmestyy tänä vuonna useampia.

Alta näet, mitkä pelileffat ilmestyvät tänä vuonna, ja mitä niistä tiedetään.

1) Detective Pikachu

Pelileffavuoden aloittaa erikoisin tapaus, Ryan Reynoldsin tähdittämä Detective Pikachu. Sen sijaan, että Hollywoodissa olisi tuotettu täysverinen, ihmisten esittämä Pokémon-elokuva, on Warner Bros. sovittanut valkokankaalle omituisen spin off -pelin, jossa puhuva Pikachu-etsivä selvittää rikoksia. (Arvostelimme myös alkuperäisen pelin viime vuonna.)

Lähtökohdat eivät ehkä kuulosta lupaavilta, mutta trailerin perusteella luvassa on hyvinkin viihdyttävä toimintakomedia. Ohjauksesta vastaa muun muassa Hain tarinasta (2004) tuttu Rob Letterman, ja Reynoldsin viisastelevan Pikachun tukena ovat Justice Smith (mm. Jurassic World: Fallen Kingdom) ja Ken Watanabe (mm. Godzilla).

Detective Pikachu saa Suomessa ensi-iltansa 10. toukokuuta.

2) Angry Birds 2

Emme tiedä, kuka kaipaa jatko-osaa Angry Birds -leffalle, mutta sellainen on kuitenkin luvassa. Rovion hittipelin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi jo kymmenen vuotta, ja alkuperäinenkin elokuva (2016) myöhästyi pahasti suurimmasta Angry Birds -maniasta. Toisaalta The Angry Birds Movie tuotti kuitenkin maailmanlaajuisesti yli 350 miljoonaa dollaria lippuluukuilla, joten liekö ihme, että Sony on jatko-osan markkinoille tuomassa.

Elokuvasta ei ole paljonkaan paljastettu, mutta luvassa on tiettävästi uusia tapahtumapaikkoja, sekä uusi, naispuolinen pahis, jonka äänen kuullaan Saturday Night Live -näyttelijä Leslie Jonesia. Edellisen elokuvan äänet Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Bill Hader ja Peter Dinklage palaavat kaikki tuttuihin rooleihinsa.

Wikipedian mukaan elokuvan maailmanensi-illaksi on merkitty 16. elokuuta 2019, mutta elokuvan Suomen-levityksestä ei vielä ole tarkempaa tietoa. Traileriakaan ei ole vielä tarjolla, mutta alta näet elokuvan julisteen.

3) Sonic the Hedgehog

Sonic the Hedgehog taitaa olla elokuva, jota kukaan ei erityisesti odota. Toisin kuin kilpailijansa Super Mario, ei Segan sininen pikasiili ole onnistunut pysymään pinnalla, ja hänet muistavat lähinnä nostalgisimmat pelaajat. On hyvin kuvaavaa, että Sonicin tuoreemmista seikkailuista ainoastaan itsetietoisen retrotyylinen Sonic Mania (2017) on saanut osakseen kiitosta.

Detective Pikachun tapaan Sonic-leffa on live action -elokuva, jonka päähenkilö on kokonaan animoitu. Ohjaajaksi on buukattu aiemmin vain yhden lyhytelokuvan ohjannut Jeff Fowler, mutta näyttelijäkaartissa on sentään pari tunnettuakin nimeä. Sonicin äänenä kuullaan muun muassa Parks and Recreation -sarjassa (2010-2015) hauskuuttanut Ben Schwartz ja pääpahista Dr. Ivo Robotnikia esittää Jim Carrey. Luottamusta ei tosin vala se, että käsikirjoituksesta ja tarinasta on IMDB:ssä kreditoituna peräti viisi kirjoittajaa, joiden joukossa on totaalisten ö-luokan komedioiden tekijöitä (sekä yllättäen mm. 22 Jump Streetiä ja The Cloverfield Paradoxia käsikirjoittanut Oren Uziel).

Jää nähtäväksi, onko Sonicin seikkailuilla mitään toivoa menestyksestä. Elokuva saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa 8. marraskuuta, ja Suomen-levityksestä ei vielä ole tietoa. Alta näet Sonic the Hedgehogin julisteen.

4) Monster Hunter

Capcomin Monster Hunter oli suosittu pelisarja on ennen tuoreinta osaansa, mutta viimeistään vuosi sitten ilmestynyt Monster Hunter: World sinetöi franchisen suosion. Ei siis ole ihme, että tämänkin pelisarjan pohjalta on tekeillä suuren luokan toimintaelokuva.

Mitään aivan uskollista sovitusta on kuitenkin turha odottaa. Milla Jovovichin tähdittämä, jo kuvattu elokuva ei nimittäin sijoitu Monster Hunter -pelien tapaan kokonaan fantasiamaailmaan, vaan se lähtee liikkeelle nykytodellisuudesta. Tapahtumien keskiössä on YK:n asevoimien iskuryhmä, joka päätyy päätyy hirviöiden kansoittamaan ulottuuvuuteen pelastamaan Maapalloa. Ohjaajana häärii muun muassa Resident Evil -elokuvista ja monista keskiluokan toimintapläjäyksistä tunnettu Paul W.S. Anderson.

Monster Hunter -elokuvasta ei ole vielä virallista julistetta tai traileria julkaistu, mutta alta näet kuvan elokuvasta. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa Yhdysvalloissa vielä tänä vuonna.

Muita peleihin perustuvia elokuvia ei vuonna 2019 ole tuoreimman tiedon mukaan tulossa, mutta tekeillä niitä on tietysti kokonainen joukko, Five Nights at Freddy’s -kauhuleffasta aina uuteen Super Mario Bros. -elokuvaan. Lisäksi tekeillä on parhaillaan myös tv-sarjat The Witcher- ja Halo -sarjoista.

Voimme vain toivoa, että joukossa on myös katsomisen arvoisia tekeleitä.