Vuoden kehutuimmat pelit ovat melkein kaikki uudelleenlämmityksiä

18.05.2021 20:00 | Muropaketin toimitus

Mass Effect: Legendary Edition nousi tuoreimpana tulokkaana Metacriticin vuoden kehutuimpien pelien kärkikahinoihin.

Pelivuosi 2021 on ollut poikkeuksellisen hiljainen, eikä aivan uusia arvostelumenestyksiä ole saapunut markkinoille montaakaan. Vuoden parhaat arviot ovatkin saaneet uudelleenjulkaisut.

Tämä selviää Metacriticin vuoden parhaiden pelien listalta, jonka kärki on lähes kokonaan uudelleenjulkaisujen vallassa. Kärkipaikkaa pitää hallussaan pari vuotta sitten ilmestyneen Disco Elysium -roolipelin the Final Cut -versio, jonka PC-version keskiarvo on huikea 96.

LUE MYÖS: Arvostelu | Disco Elysium: The Final Cutin PlayStation-julkaisu ei mennyt ihan putkeen, mutta päivitysten jälkeen kyse on viiden tähden huippupelistä

Toiselle sijalle sen sijaan on kivunnut juuri viime viikolla ilmestynyt Mass Effect: Legendary Edition, joka paketoi samaan pelikokoelmaan koko alkuperäisen Mass Effect -trilogian. Parhaat pisteet on saanut pelin Xbox One -versio, jonka keskiarvo on 90.

Kolmatta sijaa pitää hallussaan viime vuonna ilmestyneen Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 -remasteroinnin tuore PlayStation 5 -käännös. Pistemäärien perusteella PS5-käännös rullaa paremmin kuin muiden alustojen versiot samasta pelipaketista, sillä sen keskiarvo on Mass Effectin tapaan 90.

LUE MYÖS: Arvostelu | Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 tarjoaa sitä, mitä peliltä toivottiinkin

Uusista peleistä parhaiten on pärjännyt kaksinpeliseikkailu It Takes Two, joka sai myös Muropaketin arviossa täydet viisi tähteä. Parhaat pisteet keräsi pelin Xbox Series X -versio, jonka keskiarvo on 89.

LUE MYÖS: Arvostelu | It Takes Two on upea toimintaseikkailu ja varmasti yksi vuoden 2021 parhaista peleistä

Muita alkuvuoden parhaat pisteet keränneitä uudelleenjulkaisuja ovat Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, The Nioh Collection ja indiepeli Fezin tuore Switch-käännös. Uusista peleistä ovat It Takes Twon ohella saaneet parhaat arviot Monster Hunter Rise ja Hitman III.