Uusimmat

TOP 15: Listasimme vuoden 2020 parhaat pelit – The Last of Us Part II, Demon’s Souls, Project Cars 3…

24.12.2020 11:00 Muropaketin toimitus

Vuoden parhaiden pelien listalle mahtuu niin jättimäisiä AAA-pelejä kuin indieyllätyksiä.

Painajaismainen vuosi 2020 on pian ohitse. Myös pelialalla vuosi on ollut kurjia käänteitä täynnä, puolivalmiista ja bugisista julkaisuista aina loputtomiin lykkäyksiin. Vuoden aikana on kuitenkin ilmestynyt myös todella laadukasta pelattavaa. Listasimme 15 peliä, jotka ovat saaneet Muropaketin arvioissa korkeimmat arvosanat vuoden aikana.

Kaikki alla olevat pelit ovat saaneet viisi tai 4,5 tähteä arvostelijoiltamme.

1. Arvostelu: Karmiva ja surullinen The Last of Us Part II on ehkä aikansa merkittävin pelijulkaisu

The Last of Us Part II onnistuu mahdottomassa: pitkään odotettu jatko-osa on samaan aikaan edeltäjänsä veroinen ja sitä paljon vaikuttavampi teos, niin pelinä kuin tarinanakin.”

2. Kokeilimme 50 tuntia PlayStation 4:lle julkaistua Dreamsia: ”Aivan uskomatonta, miten jotain tällaista voidaan myydä 40 eurolla”

”Ihmeellinen Dreams tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia, eikä luomistyötä rajoita mikään muu kuin oma mielikuvitus.”

3. Ori and the Will of the Wisps on uskomaton seikkailupeli – ”Viisi tähteä bugeista huolimatta”

”Ori and the Will of the Wisps on kertakaikkisen upea peli, kunhan vain tekniset ongelmat saadaan paikkailtua. Se on edeltäjäänsä suurempi, harkitumpi ja helposti lähestyttävämpi teos, joka tuntuu 2D-maailmasta huolimatta vuoden 2020 peliltä.”

4. Demon’s Souls on PlayStation 5:lläkin viiden tähden mestariteos – ”Tuntuu kuin uudelta peliltä”

”Demon’s Souls on sanalla sanoen mestariteos. Eikä ainoastaan uusioversion lähteenä toiminut alkuperäisteos, vaan myös itse uusioversio, joka todistaa jälleen Bluepoint Gamesin taidokkuuden käännöstyön saralla. Studion tuorein tapaus seisookin yhtä paljon omilla jaloillaan kuin täydellisen uskollisena käännöksenä esikuvalleen.”

5. Hades on yksi vuoden parhaista peleistä – Viiden tähden roguelike-hittiä todellakin kannatti odottaa pari vuotta

”Hades on kaikilta osin viiden tähden seikkailu, jota uskaltaa suositella sekä roguelike-genren ystäville että niille pelaajille, joita genren kokeileminen kiinnostaa.”

6. Project Cars 3 sai lopullisen tuomion: ”Paras pelaamani autopeli”

”Lyhyesti sanottuna Project Cars 3 on yhä paras pelaamani ajopeli. Kaikki erinomaisen pelielämyksen tuottamiseen tarvittavat elementit ovat läsnä. Lisäkiitoksen pelistudio ansaitsee siitä, että onnistuivat tiputtamaan latausajat huomattavasti siedettävämmiksi.”

7. Saimme vihdoinkin pelattavaksi Half-Life: Alyxin – ja rakastimme jokaista hetkeä VR-pelin parissa

”Half-Life: Alyx on osoitus siitä, kuinka upeita pelejä VR-maailmassa voi tehdä isommalla budjetilla. Pitää toivoa, että Valven lisäksi myös muut kehittäjät ja julkaisijat uskaltautuvat tulevaisuudessa VR-pelien maailmaan, jotta vastaavan tasoisia kokemuksia nähtäisiin myös jatkossa.”

8. Vapiskaa Overwatch ja Counter-Strike – Valorant voi hyvin nousta 2020-luvun tärkeimmäksi esports-peliksi

”Jos Counter-Strike tai Overwatch ovat alkaneet kyllästyttää, mutta mieli halajaa edelleen kilpailullisten räiskintäpelien pariin, on Valorant ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.”

9. Minecraftin ja Borderlandsin yhdistävä Deep Rock Galactic on yksi hiljaisen alkuvuoden parhaista peleistä

”Deep Rock Galactic on onnistunut yhdistelmä Minecraftia ja Borderlandsia. Kääpiöräiskintä kaivosten syövereissä ei ole ollut koskaan näin hauskaa. ”

10. Samuraiajan Japaniin sijoittuva Ghost of Tsushima on upea kokemus, jossa Zelda kohtaa Sekiron

”Feodaaliajan Japaniin sijoittuva Ghost of Tsushima on upea graafinen taidonnäyte, eikä peli jätä muutenkaan kylmäksi.”

11. ”Vielä yksi peli” – Legends of Runeterra on loistava lisä digitaalisten korttipelien genreen

”Legends of Runeterra on erinomainen korttipeli, joka piristää tuttua genreä uusilla ideoilla.”

12. Tämä tuli puskista – Pirullisen vaikea cyberpunk-räiskintä Huntdown on yksi kesän parhaista peleistä

”Kokonaisuudessaan Huntdown on haastava ja nopeatempoinen arcade-räiskintä, joka tyydyttää varmasti kaikkien retroräiskintöjen ystävien tarpeet.”

13. PlayStation 5:n sisäänheittopeli Spider-Man: Miles Morales on lähes viiden tähden viihdettä myös PS4:llä

”Marvel’s Spider-Man: Miles Morales on omilla jaloillaan pysyttelevä supersankaripeli, josta voi nauttia hyvin mielin myös vanhemman konsolipolven raudalla.”

14. Noita on melkein viiden tähden roguelite, jonka armottomuus voi tosin olla monelle liikaa

”Noita on hillitön ja koukuttava luolastosekoilu, joka onnistuu täyttämään kaikki ne suuret odotukset, joita Early Access -ennakkokokeilu herätti.

15. Carrion on vuoden parhaita indie-julkaisuja – Ihmisiä vainoavan lonkerohirviön ohjaaminen on hauskaa ja härskiä puuhaa

”Käänteinen kauhupeli Carrion tarjoaa yksinkertaista, mutta sitäkin viihdyttävämpää verilöylyä, jota tekee mieli kokeilla uudestaan ja uudestaan.”